stromae défiler muziek

Stromae is terug - en hoe!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Drie jaar lang was het stil rondom Stromae (33). Maar de ietwat slungelige maar oh-zo-creatieve artiest, die doorbrak in 2010 met zijn hit Alors on Danse, is terug! En hij zit vol plannen.

Na het succes van zijn tweede album, Racine Carrée (letterlijk: vierkantswortel) wilde Stromae maar één ding: rust. Niet alleen om meer te genieten van familie en vrienden, maar ook om bij te komen van de ernstige bijwerkingen van een antimalariamiddel dat hij slikte tijdens een tour door Afrika. Hij had angstaanvallen en hallucinaties en wist niet zeker of hij ooit nog muziek wilde maken. Maar met een nieuw nummer dat onlangs is uitgekomen, lijkt zijn comeback een feit.

Bijna 9 minuten

De Belgische rasartiest heeft onlangs zijn nieuwste track de wereld ingeslingerd: 'Défiler'. Het nummer is uitgebracht ter promotie van de kledinglijn die hij samen met zijn vrouw maakt, maar Stromae besloot hem ook los uit te brengen. Hij duurt maarliefst 8:50 minuten. 'Ik moest natuurlijk wel met iets origineels komen', aldus Stromae. Kijk en oordeel zelf wat je ervan vindt!

Tekst loopt door onder video

Stromae - Défiler (bande originale de la capsule n°5 Mosaert)

Animatiefilm

Stromae heeft nog meer plannen. Zo wil hij een animatiefilm gaan maken voor kinderen. 'Zo één die je in de bioscoop kan bekijken met een bak popcorn', aldus de Franstalige Belg. En voor Stromae persoonlijk komt er dit jaar nog iets moois aan: hij wordt voor het eerst vader.

Anderen lazen ook: Kanye West is terug, en hoe!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren