ANP

Taylor Swift meest succesvolle artiest ooit bij AMA's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een nieuw record voor Taylor Swift! De zangeres is de meest succesvolle artiest ooit bij de American Music Awards. Ze overtrof dit jaar het aantal awards van 'King of Pop' Michael Jackson.

In totaal heeft Swift nu 29 American Music Awards (AMA). Dat zijn er vijf meer dan Michael Jackson ooit won. De zangeres kon dit jaar onder andere de award voor artiest van het jaar, artiest van het decennium én de prijs voor beste album in haar zak steken. De enorme awardshow vond zondag plaats in de Amerikaanse stad Los Angeles. 

Ruzie

De prijzenregen komt na een zwaar jaar voor Swift. De zangeres heeft al lange tijd flinke discussie met haar oude platenlabel. Ook in de aanloop naar de AMA’s ging het fout. Volgens Swift mocht ze van het platenlabel geen aaneenschakeling van haar oude hits zingen. Maar het bedrijf sprak dit tegen, waarna Swift tijdens de awardshow gewoon haar oude nummers zong. 

Prijzen

Swift viel niet als enige in de prijzen tijdens de AMA’s. Zo won onder andere zangeres Billie Eilish de award voor Beste Nieuwe Artiest. K-pop-groep BTS de prijs voor Beste Tour van het Jaar én Favoriete Band. En ging Zzngeres Beyoncé naar huis met de prijs voor Beste Vrouwelijke Artiest.

Bekijk hier de speech van Swift na haar winst:

Taylor Swift is Named Artist of the Decade at the 2019 AMAs - The American Music Awards

Anderen lazen ook: Op wie stemt Taylor Swift?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren