Foto ANP

Top-dj verdient 571.000 euro per week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Droom jij van een eigen vliegtuig, een garage vol mooie auto's en een luxe villa op een tropisch eiland? Dan zit er maar één ding op: word dj! Het gemiddelde weeksalaris van een top-dj is 571.000 euro. Dat is dus 2,3 miljoen euro per maand. En bijna 30 miljoen per jaar.

Dat blijkt uit het jaarlijkse dance-onderzoek van 538 Nieuws in samenwerking met ING dat vandaag, op de openingsdag van Amsterdam Dance Event (ADE), werd gepresenteerd.

ING bekeek de inkomsten van de top vijf: Calvin Harris, The Chainsmokers, Tiësto, Steve Aoki en Marshmello. Deze dj's verdienen samen ruim 200 miljoen euro per jaar. 

Lage productiekosten

Zij verdienen het meeste geld aan hun optredens en de rest halen ze uit rechten en opnames. Ze verdienen relatief makkelijk hun geld omdat de productiekosten voor dance laag zijn en dance heel populair blijft.

Al zes jaar bestaat de top tien van populairste dj’s voor de helft of meer uit Nederlanders. De provincie Noord-Brabant levert met onder anderen Tiësto, Hardwell, R3Hab en Fedde le Grand de succesvolste Nederlandse dj’s. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit is de jongste dj van label Martin Garrix.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren