13 Reasons Why

Tweede seizoen 13 Reasons Why krijgt felle kritiek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het nieuwe seizoen van 13 Reasons Why staat net tien dagen op Netflix en er is al flinke kritiek. De Amerikaanse Parents Television Council (PTC) vindt de serie zelfs te gevaarlijk voor jonge kijkers.

De PTC zegt op te komen voor 'verantwoord vermaak' en had ook al kritiek op seizoen 1. Het tweede seizoen is volgens de organisatie nog erger dan verwacht. Het grootste probleem is een heftige verkrachtingsscène.

Falen

Volgens PTC-voorzitter Tim Winter is de boodschap dat 'het systeem' constant faalt in bescherming van kinderen die gepest en misbruikt worden: 'Deze show is duidelijk gemaakt voor jonge kijkers, terwijl de kijkwijzer zegt dat het alleen voor volwassenen is', zo staat op de site van de organisatie.

In gesprek

De makers zijn geschrokken van alle ophef. Hun bedoeling was juist het tegenovergestelde. Ze hoopten met het tweede seizoen het gesprek over pesten en zelfmoord voort te zetten. Brain Yorkey is een van de makers en vertelt aan Vulture, een Amerikaanse entertainmentsite: 'We vertellen echte verhalen over dingen die jongeren meemaken. Dit doen we zo eerlijk mogelijk. We snappen dat sommige scènes moeilijk zijn om naar te kijken, maar Netflix heeft genoeg maatregelen getroffen voor mensen die kijken en hulp zoeken.'

Stapje verder

Toch vindt PTC dat onvoldoende. De organisatie gaat nu proberen de serie van Netflix te krijgen.

Anderen lazen ook: 13 Reasons Why in 'real life'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren