Serious Request

Vernieuwde Serious Request vandaag van start

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Half december is het vaste prik: Serious Request gaat weer van start. Dit keer met een nieuwe opzet zonder hongerige dj's die opgesloten zitten in Het Glazen Huis. Dit keer gaan ze in duo's door het land om mobiel radio te maken én geld in te zamelen voor het goede doel. 

De duo's lopen vanuit verschillende plaatsen naar Utrecht, waar ze op kerstavond moeten aankomen voor een feest in TivoliVredenburg. Onderweg proberen ze aan zo veel mogelijk acties deel te nemen, om op die manier geld in te zamelen voor drie goede doelen van het Rode Kruis: bescherming tegen natuurgeweld, reanimeren in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Kilometers

Dj's Rob Janssen en Jorien Renkema starten in Weert en hebben ruim 171 kilometer voor de boeg. Sander Hoogendoorn en Eva Koreman beginnen hun tocht op Vlieland en leggen in totaal 179 kilometer af. Het derde en laatste duo wordt  gevormd door Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen. Zij vertrekken vanuit Hengelo naar Utrecht. Dat is zo'n 169 kilometer lopen. Je kunt de routes hier checken.

Nieuwe opzet

Niet alle dj's staan even zelfverzekerd aan de start. Sander Hoogendoorn is bijvoorbeeld bezorgd dat er iemand gaat uitvallen. 'Het is superkoud en nat buiten', zegt hij in de Dit wordt het nieuws-podcast van NU.nl.  'Wat we nu doen is nog nooit gedaan. Het Glazen Huis was een beproefd concept met veel comfort en traditie.' Dat comfort hebben de dj's nu zelf in de hand. Elke dag moeten ze namelijk zelf voor eten en onderdak zorgen.

Pippi

Jorien Renkema's motto is dat van Pippi Langkous. Ze schreef gisteren op Twitter: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.' 

Jorien Renkema 1545130323

Opbrengst

Sinds 2015 daalde het ingezamelde bedrag tijdens Serious Request, maar Hoogendoorn zegt dat hij daar niet zo mee bezig is: 'Wij hebben ons daar nooit erg op gefocust. Mensen geven wat ze willen. Zo hebben wij er altijd in gestaan. Het is voor de media natuurlijk heel sexy om op dat bedrag te zitten en de jaren met elkaar te vergelijken.'

Tikkie

Toch hoopt de radio-dj ook dit jaar weer veel geld in te zamelen. En daarop heeft hij iets bedacht: Sanders Tikkie Team. Iedereen kan via Tikkie een bedrag van twee euro doneren. 'Dat is toch wel een beetje het motto van 3FM Serious Request: Lifeline. Alle kleine beetjes helpen!' 

Anderen lazen ook: 3FM maakt dj-teams Serious Request bekend.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren