Arjan Lubach

Video van 'Zondag met Lubach' hit in Hongarije

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

En weer heeft Arjan Lubach internationaal succes met een video uit zijn televisieprogramma Zondag met Lubach. Een filmpje uit een item van vorige week over de ruzie tussen de Hongaarse president Victor Orbán en de EU is een hit in Hongarije.

De video is in Hongarije al ruim een half miljoen keer bekeken en sinds twee dagen trending op social media. 

Kritisch rapport

Lubachs video gaat over een conflict tussen de EU en de Hongaarse president Victor Orbán. De EU had genoeg van alle on-democratische en racistische fratsen van de president. De Nederlandse politicus Judith Sargentini presenteerde daarover een kritisch rapport in het Europees Parlement.

Stemrecht

Daarna stemde een meerderheid van het parlement voor een zware strafmaatregel tegen Hongarije. Die kan ervoor zorgen dat Hongarije geen stemrecht meer heeft in de Europese Unie. Hier lees je hoe dat precies zit.

Boos

President Orbán was daarna natuurlijk boos en beschuldigde de EU van machtsmisbruik. Judith Sargentini wordt sindsdien zwartgemaakt in de Hongaarse media. Dat is niet heel raar, want in Sargentini's rapport staat juist dat de meeste Hongaarse media aan het lijntje van Orbán lopen.

Lubach doet een aantal claims van de Hongaarse media over Sargentini af als onwaar. Zo zou ze bijvoorbeeld niet eens een diploma hebben. Je kunt het hele item hier bekijken. 

Judith Sargentini en Hongarije - Zondag met Lubach (S09)

Anderen lazen ook: Video: Andere landen willen na Lubach ook 'second' zijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren