death metal muziek rock

Vrolijk door death metal-muziek, kan dat?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Liever een death metal-liedje over kannibalisme of Happy van Pharrel Williams? Een Australische universiteit onderzocht of je nou echt agressief wordt van death metal of dat die hit van Pharrell jou misschien nog wel bozer maakt.

De proefpersonen werden niet agressiever van death metal. Sterker nog, volgens onderzoeker professor Thompson word je vrolijk van die muziek! De docent van de universiteit gebruikte 32 metalfans en 48 personen die geen fan zijn van het genre voor zijn onderzoek. De deelnemers kregen het liedje Eaten van band Bloodbath of het vrolijke nummer Happy van Pharrell Williams te horen. Tijdens het luisteren kregen ze ook gewelddadige beelden te zien. Iedereen zou denken dat degenen die death metal luisteren anders zouden reageren, maar dat is dus niet zo. Ze reageren allemaal ongeveer hetzelfde.

Metalfans zijn leuk!

Volgens professor Thompson zijn metalfans eigenlijk gewoon heel aangename mensen. ‘Ze gaan niet naar buiten om mensen pijn te doen.’ Sterker nog, volgens de professor reageren fans van death metal als ze hun favoriete muziek horen vooral met veel vreugde. ‘En dat is een fantastisch gegeven’, zegt hij in het onderzoek.

Anderen lazen ook: Oudere 'vermiste' mannen gevonden op metalfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren