breakdance olympische sport

Wordt breakdance een olympische sport?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het Frans olympisch comité wil nieuwe sporten toevoegen aan de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Ze willen dat breakdance, sportklimmen, golfsurfen en skateboarden dan op het programma staan.

De laatste drie zijn al onderdeel van de Spelen van 2020 in Tokio. Door een van de regels mag het gastland van de Spelen zelf sporten aan het programma toevoegen. Dit moet wel goedgekeurd worden door het  International Olympic Comittee (IOC).

Nieuwe toevoeging

Het IOC moet nog akkoord gaan met het voorstel van de Fransen, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Ze hebben er wel nog even de tijd voor, de keuze moet gemaakt worden vóór december 2020. Omdat Japan sportklimmen, golfsurfen en skateboarden met succes kon toevoegen, lijkt het erop dat deze sporten ook op het programma van de Spelen in 2024 zullen staan. De sport breakdance is wel weer een nieuwe toevoeging, hier moet het IOC nog apart goedkeuring voor geven. Breakdance stond al wel op het programma van de Jeugdspelen in Buenos Aires in 2018.

Meer urban en artistiek

De reden dat het Frans olympisch comité deze vier sporten wil toevoegen is omdat ze de Spelen meer urban en meer artistiek willen maken. Of het ze gaat lukken, dat moeten we nog afwachten.

Anderen lazen ook: Zweedse dj gaat viral door uitbundige dansjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren