YoungKio - Instagram

YoungKio (19) verbreekt record met Old Town Road

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het nummer Old Town Road van rapper Lil Nas X en zanger Billy Ray Cyrus heeft een muziekrecord verbroken. Ook de 19-jarige Nederlandse producer YoungKio werkte mee aan de mega-hit.

Old Town Road staat zeventien weken op nummer één in de Billboard Hot 100, de belangrijkste Amerikaanse hitlijst. Dat een hit zo lang aan de top staat, is voor het eerst. Met dit succes zijn Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee uit 2017 en One Sweet Day van Mariah Carey en Boyz II Men uit 1996 van de troon gestoten. Die nummers stonden zestien weken bovenaan de hitlijst. Vorige week evenaarde Old Town Road dat record al.

Lil Nas X - Old Town Road (feat. Billy Ray Cyrus) [Remix]

De 19-jarige Kiowa Roukema (beter bekend als YoungKio) maakte de beats van de track. Niet ergens in een enorme muziekstudio in Amerika, maar gewoon vanuit zijn slaapkamer in Purmerend. Zoals hij dat vaker doet. Via een webshop verkoopt de Nederlander zijn muziek daarna aan artiesten.

Meer dan een biljoen

Eén van die beats werd gekocht door de rapper Lil Nas X en hij maakte er het nummer Old Town Road van, een soort kruising tussen hiphop en countrymuziek. Dat viel in Amerika zo goed in de smaak, dat de track een paar maanden geleden op één kwam te staan in de Billboard Hot 100. En daar staat-ie nu nog. Via Spotify is het nummer al meer dan een biljoen (1.000.000.000.000) keer gestreamd.

Grootste prestatie

YoungKio is superblij met het succes. 'Het is niet in woorden te beschrijven hoe dankbaar ik hiervoor ben', reageerde hij op Twitter. En via Instagram liet-ie weten: 'Dit zal de grootste prestatie van mijn leven zijn.' Op social media regent het felicitaties. Ook zangeres Mariah Carey, die haar gedeelde record moest inleveren, liet van haar horen.

Mariah Carey 1564472966

Anderen lazen ook: 19-jarige Nederlandse producer scoort wereldwijde hit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren