James Charles

YouTube-ruzie kost James Charles miljoenen volgers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Hij is de grootste beauty-YouTuber, maar of dat ook zo blijft is nog maar de vraag. De afgelopen dagen raakte James Charles namelijk miljoenen abonnees kwijt. De reden? Een 43 minuten durende video van collega-YouTuber Tati Westbrook.

De twee waren goede vrienden, maar dat is definitief voorbij, stelt Westbrook in haar video. De YouTubers leerden elkaar een paar jaar geleden kennen. De toen 17-jarige Charles stuurde de 35-jarige Westbrook een bericht omdat hij (nog) onbekend was en zij al een stuk meer bekendheid had. Omdat Charles net zo groot wilde worden als zij besloot Westbrook hem de kneepjes van het vak te leren. Met succes: Charles kreeg al gauw meer en meer volgers. Op YouTube werd-ie zelfs groter dan haar! 

Meer volgers, minder volgers

Tenminste, tot vorige week. Toen had Charles nog ruim 16 miljoen volgers en Wesbrook 5,9 miljoen. De video Bye Sister die Westbrook afgelopen weekend plaatste zorgde voor een kanteling in de volgers. In haar video vertelt ze over een gesponsorde Instagram-post, waarin Charles een product van een van haar grootste concurrenten de hemel in prijst. Dat viel behoorlijk verkeerd. Hij had namelijk eerder geweigerd om voor Westbrooks merk reclame te maken. Hij stelde dat het publiek te jong zou zijn voor haar product.

Maar dat is niet het enige wat Westbrook bespreekt in haar video. Ze zegt namelijk ook dat de homoseksuele Charles meerdere keren jonge heteromannen aangespoord zou hebben tot seks. Er zijn inmiddels verschillende video's op YouTube gepost, waarin jongens aangeven op seksuele wijze door Charles benaderd te zijn. Het lijkt erop dat dit het eerste grote YouTube-schandaal is over seksuele intimidatie.

Live te volgen

Sinds het uitbrengen van die video daalt het aantal abonnees van Charles. Het aantal volgers van Westbrook stijgt daarentegen juist. Er zijn zelfs verschillende video's waarin de scores van beide kanalen live te volgen zijn.

Hoewel Charles enorm veel fans heeft - of moeten we zeggen had - lijken weinig mensen zijn kant te kiezen. Als reactie heeft-ie een video van acht minuten op zijn kanaal geplaatst. Daarin laat Charles weten enorme spijt te hebben en biedt-ie zijn excuses aan Westbrook aan. Of het hem ook gaat helpen en de YouTuber de ophef te boven komt, is nog afwachten. Hieronder kun je zijn video bekijken, die inmiddels al 43 miljoen keer bekeken is.

tati

Anderen lazen ook: Dit is de stomste video op YouTube ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren