Ties Granzier en Govert Sweep mugshots

Youtubers Ties en Govert gearresteerd bij Area 51

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

De Nederlandse youtubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) zijn opgepakt in de Amerikaanse staat Nevada. Ze werden dinsdag aangehouden toen ze Area 51 probeerden binnen te dringen.

Area 51 is een zwaarbeveiligd gebied. Het Amerikaanse leger test er spionagevliegtuigen en daar kan het geen pottenkijkers bij gebruiken. Om de militaire basis staat een hek met waarschuwingsborden. Wie het gebied zonder toestemming betreedt, hangt een celstraf van een half jaar en/of een boete van vijfhonderd dollar boven het hoofd. Ook fotograferen is verboden.

Waarschuwingen genegeerd

De youtubers Ties Granzier en Govert Sweep werden betrapt op de Nevada National Security Site, vlakbij Area 51. Ze hadden volgens de politie camera’s, een telefoon, een laptop en een drone in hun auto liggen. Ze vertelden de agenten dat ze daar waren om een kijkje te nemen en dat ze de waarschuwingsborden hadden genegeerd. Daarop zijn ze gearresteerd voor het betreden van verboden terrein.

Waarom Area 51?

Area 51 staat sinds twee maanden weer volop in de belangstelling. Er zijn al jarenlang samenzweringstheorieën dat er op het terrein aliens verborgen worden gehouden. Matty Roberts (21) stelde in juli voor de grap op Facebook voor om op 20 september met heel veel mensen het gebied te bestormen om aliens te kijken. Meer dan twee miljoen mensen meldden zich aan.

Area 51 Celebration

Roberts schrok van alle aandacht en riep daarna in tv-interviews op om ‘alsjeblieft niet’ Area 51 te bestormen. In plaats daarvan wilde hij vlakbij het gebied het festival AlienStock organiseren, maar omdat hij bang is dat het misgaat met zoveel mensen in de woestijn, heeft hij zich uit de organisatie teruggetrokken. Nu beveelt hij een Area 51 Celebration in Las Vegas aan dat op 19 september door een biermerk wordt gehouden.

‘Wish me luck’

Of Ties en Govert ook bij de bestorming van volgende week zouden zijn, is niet bekend. Op Instagram kondigden beide youtubers vanuit de Grand Canyon aan dat ze naar Area 51 zouden gaan. ‘Wish me luck’, zei Govert, die bekend staat om zijn avontuurlijke video’s van verlaten of verboden plekken, er tevergeefs nog bij.

Anderen lazen ook: De beste memes over Area 51.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren