Gala Prom Jurk

Gedoe om 'racistische' galajurk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Dat reacties op social media niet altijd positief zijn, is inmiddels algemeen bekend. Toch had Keziah (18) de golf aan negatieve reacties vast niet zien aankomen toen ze foto's van haar galajurk postte.

De Amerikaanse tiener plaatste foto's van zichzelf in haar rode galajurk op Twitter. Ze werd vervolgens overladen met (vooral negatieve) reacties, veel mensen beschuldigden haar van racisme.

Traditioneel

Speciaal voor een galafeest van school (in Amerika wordt dit prom genoemd) had Keziah een jurk gekocht, een traditionele rode Chinese jurk. Waarom mensen daar massaal over vallen? Ze vinden dat ze geen respect heeft voor de Chinese cultuur. 'Mijn cultuur is niet jouw verdomde galajurk', laat Jeremy - één van de boze twitteraars - weten. 'Ik vind het gewoon een mooie jurk', zegt de tiener zelf over haar veelbesproken outfit.

Wél respect

Ook laat Keziah weten dat ze juist wél respect heeft voor de Chinese cultuur. 'Ik ben op geen enkele manier discriminerend of racistisch. Ik begrijp de behoefte van iedereen niet om zoveel haat te veroorzaken. Ik laat gewoon mijn liefde voor een mooie cultuur zien en daar is niets mis mee. Ik heb veel respect voor de Chinese cultuur.' Hoewel veel mensen het voor haar opnemen, zal de Amerikaanse voortaan waarschijnlijk iets langer nadenken over haar outfit...

Anderen lazen ook: 4 op de 5 jongeren vinden Zwarte Piet racistich of Jongste ontwerper (11) ooit bij New York Fashion Week.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren