instagram japan loveislove

Japans vrouwenkoppel wil in 26 landen trouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Twee Japanse vrouwen willen 26 keer met elkaar in het huwelijksbootje stappen. In elk land waar het mag, zullen zij elkaar het jawoord geven. In Japan, waar het stel woont, is dit niet mogelijk. 

Misato Kawasaki (21) en Mayu Otaki (22) willen trouwen in elk land waar het legaal is om dat te doen. Kawasaki identificeert zich als een lesbienne, terwijl Otaki panseksueel is. Dat betekent dat ze niet op geslacht, maar op karakter valt.

Half jaar

De studenten zijn ongeveer een half jaar kwijt aan hun wereldwijde huwelijksreis. In 2017 kregen de twee een relatie. Na zeven maanden vroeg Kawasaki aan Otaki of zij voor altijd bij haar wilde blijven. Maar wat ze eígenlijk had willen vragen was: 'Wil je met me trouwen?' Dat kon niet, omdat het homohuwelijk in hun land niet wordt erkend. Met hun 'stunt' willen ze aandacht vragen voor de rechten van LHBTI'ers in Japan. Daarnaast willen ze de Japanse autoriteiten laten zien dat het ook anders kan.

Centen

Er is nog één dingetje: zo'n internationale bruiloft kost aardig wat centen. Daarom is het stel een crowdfundingsactie gestart. En als je je afvraagt hoe het kan dat ze al trouwfoto's hebben? Dat komt doordat het op sommige plekken in Japan wel lokaal wordt toegestaan om te trouwen.

Anderen lazen ook: LHBTQIAP: waar staat het eigenlijk voor?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren