Chantal de Boer
Jongere van het Jaar 2018

Jongere van het Jaar 2018 is... Chantal de Boer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Chantal de Boer (16) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2018. De hiphopdanser kreeg verreweg de meeste stemmen bij de verkiezing van 7Days.

De winnares werd dinsdagmiddag op haar dansschool in Groningen verrast met de award. Ze versloeg zitskiër Jeroen Kampschreur, violiste Luna van Leeuwen, acteur Bilal Wahib, e-sporter Jimmy Donkers, evenementenorganisator Salim El Meriami en VN- vertegenwoordiger Jahkini Bisselink.

De afgelopen weken brachten ruim 3200 jongeren hun stem uit. Het was een spannende race tot op het laatste moment. Maar met een flinke eindspurt haalde Chantal bijna veertig procent van de stemmen.

Optreden met Beyoncé

Dit jaar werd Chantal voor de derde keer wereldkampioen hiphop voor jongeren onder de achttien. Het leuke aan dansen vindt ze dat ze haar gevoel kan uiten, zei ze eerder tegen 7Days. Zodra Chantal haar vwo-diploma heeft, wil ze naar Amerika. ‘De danswereld is daar veel groter dan in Nederland. Waar ik van droom? Optreden in grote shows met artiesten zoals Beyoncé. Ik vind haar heel vet.’

Jongere van het Jaar

De Jongere van het Jaar-verkiezing werd voor de negende keer gehouden. Eerder wonnen rolstoelschemer Elke van Achterberg, Instagram-kunstenares Annegien Schilling, beautyvlogger Joy, YouTube-duo Cinemates en blogger Jiami Jongejan. Ook dj's Martin Garrix en Julian Jordan waren ooit genomineerd.

Een uitgebreide reactie van Chantal lees je in de krant (verschijningsdatum vrijdag 30 november). Hieronder kun je zien hoe Chantal werd verrast door hoofdredacteur Henrike van Gelder Chantal: 

Bekendmaking Jongere van het Jaar 2018

Anderen lazen ook: De genomineerden voor Jongere van het Jaar 2018.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren