Kyara
Back To School

Kyara (11): 'Ik zat alleen in groep 8'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Een nieuw schooljaar is voor iedereen spannend, maar bij sommigen zorgt het voor wat extra zenuwen. Deze keer: Kyara (11) uit Vinkenbuurt gaat van een kleine naar een grote school. 

‘Op mijn basisschool in het dorp Vinkenbuurt zaten maar veertien kinderen en ik was de enige in groep 8. We zaten met iedereen van de vier hoogste groepen in één klas', vertelt Kyara.

Afscheid

Normaal gesproken organiseert groep 8 een dag om afscheid te nemen van de school, maar dat moest dit jaar even anders: 'Ik kreeg gelukkig hulp bij van groep 7. Het thema was superhelden en ik had de leiding. Dat was ook gelijk de laatste keer, want de school is nu definitief gesloten. De andere leerlingen gaan naar andere basisscholen en ik ga naar een middelbare school in Ommen.

Wennen

Dat vindt Kyara wel spannend: 'Ik ken dus niemand uit mijn nieuwe klas en ik denk dat dat voor mij echt wennen wordt op zo’n grote en drukke school. Op mijn oude school deed ik veel samen met groep 7 en als ik iets wilde overleggen deed ik dat met de lerares. Dat zal straks allemaal anders zijn.'

Van lokaal naar lokaal

Ze ziet vooral een beetje op tegen de pauzes en de fietstocht ernaartoe: 'Ik moet ongeveer een half uur in mijn eentje fietsen, omdat bijna niemand uit deze buurt komt. En het lijkt me ook spannend om steeds van lokaal naar lokaal te lopen tussen de lessen door. Daarom hoop ik dat ik snel leuke vriendinnen maak.’

Nog meer lezen over het leven als brugklasser? Bestel dan onze speciale krant Brugklas voor Beginners, boordevol tips om je eerste jaar goed door te komen! Je leest over hoe je nieuwe vrienden maakt, welke apps handig zijn en welke type leraren je tegen komt op de middelbare school. Verder vertellen BN'ers en ervaringsdeskundigen over hun tijd als brugklasser. Een must-read voor aanstaande brugklassers! Je kunt hem hier bestellen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten