seksuele voorlichting

Seksuele voorlichting is nog steeds stoffig en awkward

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

77 procent van de jongeren zegt te weinig of geen informatie te krijgen over de leuke kanten van seks. Seksuele voorlichting moet en kan positiever, en meer uitgebreid. 

Op veel scholen zijn lessen nog steeds heel erg gericht op de biologische kant van seksuele voorlichting. 'Een man en een vrouw. Piemel en vagina. Seks. Zwanger. Soa’s. Pas op! Seks is gevaarlijk!' Dat werk.

In gesprek met...

Weinig aandacht voor seksuele diversiteit en de leuke kanten voor seks dus, vinden scholieren. Om te onderzoeken wat er beter kan, gingen we in gesprek met scholieren, seksuele voorlichting-expert Belle Barbé van Wipsite en het COC. Samen formuleerden we vier thema’s die bij seksuele voorlichting vaak onderbelicht zijn. Zo hebben we het te weinig over seksuele diversiteit, weerbaarheid, genot en erogene zones en communicatie en consent.

#kutvoorlichting

Vrienden van 3FM Tussenuur, 3FM-DJ Eva Koreman en seks-YouTuber Linda de Munck vinden het net als wij belachelijk dat seksuele voorlichting zo kut is. En daarom starten wij de actie #kutvoorlichting. 

KUTVOORLICHTING MET LINDA DE MUNCK EN EVA KOREMAN

Anderen lazen ook: Dit is wat je moet weten over je eerste keer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten