sporten sterrenbeeld

Welke sport past er bij jouw sterrenbeeld?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Heb je weleens pilates geprobeerd, maar vond je het drie keer niks? Of sleep jij jezelf iedere keer weer naar de sportschool maar vind je er eigenlijk geen bal aan? Dan hebben we goed nieuws: je kunt je sterrenbeeld de schuld geven. Blijkbaar staat in de sterren geschreven welke sport er wel of niet bij je past.

Ram (21 maart t/m 20 april)

Jij houdt van een heftige training, zoals een pittige cardio-workout die je helpt om stress kwijt te raken. Je bent goed in jezelf uitdagen, maar let wel op dat je niet meteen opgeeft als je niet meteen resultaat ziet. Teveel routine gaat je vervelen. Houd het dus interessant en varieer met je schema en de sporten die je doet. Van fietsen, spinnen en tennis tot meerennen in een hardloopteam voor een marathon. Als jij een doel hebt waar je naar toe kunt werken dan houd je het niet alleen vol, maar ga je ook resultaten zien.

Stier (21 april t/m 21 mei)

Een Stier geeft de voorkeur aan een comfortabel en ontspannen sportschema. Als je teveel oefeningen in je schema ziet, voel je je alleen maar vermoeider. Focus op jezelf, niet op anderen. Trek naar buiten voor een meer ontspannen gevoel, denk aan een fikse wandeling met een goede vriendin door een park. Of licht joggen, buikdansen, kitesurfen, tennis...alles waar een sociaal element in zit. En luister naar muziek. Trainen moet voor jou gewoon léuk zijn anders vind je het drie keer niks!

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Tweelingen zijn van nature nieuwsgierig en ietwat onrustig. Trainen is voor jou een goede manier om zowel je geest en lichaam in vorm te houden. Je duikt in alle details, van voeding tot fitnessprogramma's. Hoe meer kennis je hebt over het effect van een bepaalde oefening, hoe meer motivatie je hebt om te blijven sporten. Tweelingen houden van teamsporten, of misschien beter gezegd: ze houden niet van alleen sporten. Zoek een fitnessmaatje, ga frisbeeën in het park of neem de hond (desnoods van de buren) mee voor een goeie wandeling. Ook goed: badminton of volleybal. 

Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Je houdt van strak en regelmaat. en werkt het liefst met een duidelijk opgesteld schema. Als watergerelateerd sterrenbeeld past een activiteit op het water zoals zeilen, kitesurfen of aqua-aerobics goed bij jou. Je houdt van mensen om je heen, maar zoekt net zo lief de stilte op om tot jezelf te komen. Golf helpt je te ontspannen, evenals yoga en pilates. Denk ook eens aan meditatie!

Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Je vindt het belangrijk hoe je eruit ziet en overkomt op anderen. Dat is vaak je motivatie om in vorm te blijven, helemaal als je daardoor complimenten krijgt. Je werkt hard, bent sociaal en weet dat als je de beste wilt zijn, je goed voor jezelf moet zorgen. Sporten zie jij als mogelijkheid om te netwerken. Met zeilen zorg je er bijvoorbeeld voor dat je onder de mensen komt. Sporten waar een bepaald macht-element inzit, vind je wel wat. Zoals bijvoorbeeld gewichten die je steeds zwaarder af kan stellen.  Je bent een geboren leider: je eigen programma creëren past goed bij jou.

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Je bent een zorgvuldig persoon, met oog voor details. En dus let je ook in je training op alle kleine zaken. Daarom werken dingen als calorieën tellen of een stappenteller voor jou. Maak daarom je workout onderdeel van je dagelijkse of wekelijkse routine. Doe je dat niet, dan zal het ook niet gebeuren. Pilates, yoga of meditatie zijn goed voor jou om je geest tot rust te brengen. Weet wat voor jou werkt en waarom. En stel doelen! Dat werkt voor jou maagd.

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Voor jou werkt een trainingsmaatje. Je nodigt dan ook regelmatig mensen uit voor een sociale activiteit. En je houdt van eten, dus let daarop. Je hoeft heus niet alle lekkere hapjes of snacks te laten staan, dat houd je niet vol. Maar let wel een klein beetje op. Tennis, squashen, golfen, alles met een sociale inslag past bij jou. Sportscholen met een relaxruimte of een gezellige healthbar waar je kunt kletsen met anderen zorgen ervoor dat je eerder gaat sporten.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Schorpioenen zijn ambitieus. Iedere vorm van inspannende activiteit die ervoor zorgt dat de opgehoopte spanning uit jouw lichaam verdwijnt, werkt voor jou. Je staat in jouw omgeving erom bekend dat als jij eenmaal iets in je hoofd hebt, het ook gaat gebeuren. En dat het je ook lukt. Hindernisbanen houden jouw lichaam en geest scherp. Spring daarom eens op de loopband voor een lange afstand. Wil je een echte uitdaging? Geef je dan eens op voor een triatlon. Jouw motto: als het pijn doet, zorgt voor resultaat! Oh, en niet onbelangrijk: blijf geconcentreerd op wat je bereikt en kijk niet naar wat je niet (hebt) bereikt.

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Je houdt van reizen en wil het liefste door middel van sporten de rest van de wereld verkennen. Je ervaart graag het avontuur en bent niet tevreden om als een soort toeschouwer door het leven te gaan en aan de zijlijn te staan. Sporten die bij jou passen zijn uitstapjes naar een spirituele bestemming of het beklimme van een berg of piramide. Loop tijdens een citytrip zo'n beetje alles, in plaats van het OV te pakken: de combinatie wandelen en verkennen past namelijk goed bij je. Het controleren van je activiteit met een stappenteller zorgt bij jou voor een gevoel van voldoening. Geloof dat je alles kunt bereiken en het zal gebeuren!

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Je valt op in een menigte en pakt graag de weg die reeds bewandeld is, in plaats van zelf op ontdekkingstocht te gaan. Blijkt uit onderzoek dat iets werkt voor anderen? Dan sta jij er zeker voor open om het te proberen. Je hebt een sterke geest en luistert goed naar je lichaam, dus uiteindelijk doe je vooral dat wat voor jou werkt. Je bent druk en sporten moet in je programma passen, anders wordt het 'm niet. Maak eens een afspraak met een trainer, of neem deel aan klassikale sporten (op een moment dat in jouw schema past natuurlijk). Alles begint met jouw voornemen. Heb je dat eenmaal gedaan dan is volhouden voor jou een eitje.

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Je hebt een sociale instelling en een open geest als het gaat om nieuwe dingen uitproberen. De nieuwste trends in sporten, techniek en apparatuur spreken jou enorm aan. Helemaal als uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het werkt. Wachten anderen liever af? Jij niet, jij probeert juist de eerste zijn om iets te proberen. Meld je aan voor een 5K run of daag jezelf uit met krachttraining of spinning. Vrijheid speelt een belangrijke rol in jouw sportroutine. Hoe meer je weet over de uitwerking ervan op je lichaam, hoe meer zin je krijgt om te sporten!

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Je bent een gevoelig persoon en kunt soms wat snel ontmoedigd raken. Toch ligt opgeven niet in jouw aard. Vissen zijn van nature makkelijk, gevoelig en zeer intuïtief. Kijk daar dan ook naar wanneer je een sport uitkiest. Doe je dat niet dan kosten ze eigenlijk alleen maar energie, in plaats van dat ze energie opleveren. Ga voor intuïtieve vormen van lichaamsbeweging, zoals Thai Chi, yoga of pilates. Lessen zumba of salsa kunnen je ook goed bevallen. Vissen houden ook van om activiteiten op het water zoals surfen, zwemmen, waterpolo of aquarobics.

Anderen lazen ook: 7 YouTube-kanalen om thuis mee te sporten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren