Klaslokaal

Deze 5 BN'ers stonden ooit voor de klas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Wees vandaag maar extra lief voor je leraar of lerares, want het is de Dag van de Leraar! Een dag waarop alle duizenden leraren in Nederland (maar ook daarbuiten) in het zonnetje worden gezet.

Wist je dat deze 5 BN'ers ook ooit voor de klas stonden?

1. Jan Versteegh

De presentator (bekend van onder andere Spuiten en Slikken, 3 Op Reis, Proefkonijnen en Wie Is De Mol?) begon zijn tv-carrière als verslaggever van PowNews in 2012. Maar daarvoor zag zijn leven er heel anders uit. Nadat hij aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding had gestudeerd, werkte Jan Versteegh als gymdocent op een middelbare school. In interviews maakte hij er geen geheim van dat-ie daar absoluut niet gelukkig van werd.

Jan Versteegh

2. Jack Spijkerman

Jan Versteegh is niet de enige presentator die zijn baan in het onderwijs inruilde voor een tv-carriere, want Jack Spijkerman (69) ging hem jaren geleden al voor. De presentator (bekend van onder andere Kopspijkers en Wat vindt Nederland?) was tot na zijn veertigste leraar op meerdere basisscholen. Ook was hij docent Nederlands, godsdienst en handvaardigheid op een middelbare school.

Jack Spijkerman

3. Carry Slee

Wie is er niet opgegroeid met haar boeken en de verfilmingen daarvan? Maar wist je dat Carry Slee vroeger voor de klas stond? Ze was jarenlang dramadocent in het mbo. In 1989 schreef ze haar eerste boek: Rik en Roosje. Maar de schrijfster is bij velen vooral bekend van haar boeken die later zijn verfilmd zoals: Spijt!, Pijnstillers en Kappen!

Carry Slee

4. Emile Roemer

Van leraar naar politicus. Emile Roemer was (tot december vorig jaar) jarenlang de leider van de Socialistische Partij (SP). Rond zijn achttiende werd hij lid van de partij, toen moest zijn onderwijscarriere nog beginnen. Van 1986 tot 2002 werkte hij als leraar op twee basisscholen. In die tijd was de politicus ook al gemeenteraadslid in zijn woonplaats Boxmeer. In 2002 werd hij daar wethouder en in 2010 werd hij fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer. 

Emile Roemer

5. Mark Rutte

Net als Emile Roemer, heeft Mark Rutte ook een link met het onderwijs. Sterker nog: hij staat nog steeds voor de klas. Elke donderdagochtend legt hij zijn werk als premier even neer en geeft hij het vak maatschappijleer op een vmbo-school in Den Haag. Dat doet-ie inmiddels al zo'n tien jaar.

Mark Rutte

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Programmeerschool zonder leraren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten