Emoji

Worden dit de nieuwe emoji?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een emoji van een badpak, reddingsvest, blindengeleidehond of 55 verschillende koppels. Het bestaat nog niet, maar dikke kans dat ze vanaf volgend jaar te gebruiken zijn.

Het Unicode Consortium, de organisatie die ieder jaar bepaalt welke emoji worden toegevoegd, gaat er binnenkort over vergaderen. De meest opvallende verandering is de uitbreiding van de koppels.

Van 3 naar 55

Op dit moment moeten emoji-gebruikers het nog doen met drie verschillende koppels: een man en een vrouw, twee mannen en twee vrouwen. Grote kans dat het er volgend jaar geen 3, maar 55 zijn: koppels met allerlei verschillende huiskleuren en genders. Gebruikers kunnen zelf een koppel samenstellen door twee verschillende poppetjes naast elkaar in te voeren. Door bijvoorbeeld een emoji van een Aziatische man naast een zwarte vrouw te zetten, worden zij één afbeelding en houden ze elkaars handen vast.

Meer emoji

Verder maken een heleboel anderen kans op een plek tussen de populaire poep- of 'huilen-van-het-lachen'-emoji. Bijvoorbeeld: een badpak, duikbril, reddingsvest, blindengeleidehond, gehoorapparaat, stinkdier, flamingo, ijsklontje, ninja, veer, toverstaf, schroevendraaier en nog veel meer.

 Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over emoji.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren