EPA

3x royals met 'geheime' kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het lijkt wel de week van de 'geheime' kinderen. In België gaf koning Albert (85) na jaren toe dat hij de vader is van Delphine Boël en ook in Groot-Brittannië gaan geruchten over een buitenechtelijk kind. Maar wist je dat er meer royals zijn die hierover kunnen meepraten? We zetten er een paar op een rij.

belgische vlag
1. Koning Albert

Na jaren tegenstribbelen, heeft de voormalige Belgische koning Albert II toegegeven dat hij de biologische vader is van Delphine Boël (51). In de jaren '60 had hij een affaire met Sybille de Selys Longchamps, de moeder van Delphine. Koning Albert was op dat moment getrouwd met koningin Paola. Zes jaar geleden stapte Delphine naar de rechter omdat ze door de de koning erkend wilde worden. Koning Albert sprak altijd tegen dat hij naast zoon Filip (de huidige koning van België), dochter Astrid en zoon Laurent nóg een dochter had. Ook weigerde hij een dna-test te doen. Die strijd verloor hij vorig jaar. Daarna deed de koning (in België houdt ook een voormalige koning de titel van koning) een poging om de uitslag van de test niet bekend te maken. Deze week stopte hij de juridische strijd en heeft toegegeven dat hij inderdaad de vader is van Delphine.

EPA
Koning Albert II en Delphine Boël

Nederlandse vlag
2. Prins Bernhard

Ook prins Bernhard (de opa van koning Willem-Alexander) is niet altijd trouw geweest aan zijn vrouw, prinses Juliana. Naast zijn dochters Beatrix, Irene, Margriet en Christina, heeft prins Bernhard nog twee dochters: Alicia en Alexia. Dat heeft de prins zelf onthuld in een interview met de Volkskrant, dat pas na zijn overlijden (december 2004) gepubliceerd mocht worden. Bernhard laat weten dat-ie in de jaren '50 een buitenechtelijke relatie had met een Duitse pilote die hij in Mexico leerde kennen. Uit die relatie wordt Alicia geboren. Alexia (die in hetzelfde jaar werd geboren als zijn eerste kleinzoon Willem-Alexander) heeft een andere moeder, de Franse Hélène Grinda. De prins had een paar jaar een relatie met de 33 jaar jongere Française.

ANP
Prins Bernhard, maart 2004

vlag Monaco
3. Prins Albert

Hij is het hoofd van het Huis Grimaldi en vorst van Monaco: prins Albert II (61). De zoon van Reinier III van Monaco en de Amerikaanse Grace Kelly deed als bobsleeer maar liefst vijf keer mee aan de Olympische Winterspelen. Maar zijn leven bestond niet alleen maar uit sport. In de jaren '90 had de prins een korte relatie met een Amerikaanse serveerster, de moeder van dochter Jazimin. Albert erkende haar als dochter toen ze veertien jaar was. Een paar dagen voordat de prins zijn vader opvolgde (in 2005), bekende hij nog een buitenechtelijk kind te hebben: zoon Alexandre. In 2006 kreeg hij een relatie met de twintig jaar jongere Charlene. Ze trouwden in 2011 en in 2014 werd de tweeling Jacques en Gabriella geboren. Jacques is eerste in de lijn voor de troonopvolging.

AFP
Prins Albert en prinses Charlene

En tot slot kroonprins Charles (71) van Groot-Brittannië en Camilla (72). De vader William en Harry, heeft geen kinderen met zijn huidige partner. Toch is er een man die nu beweert dat hij hun zoon is. Het zou gaan om Simon Dorante-Day (53). Hij beweert dat-ie is geadopteerd door een Brits stel. Simon wil dat Charles en Camilla hem als zoon erkennen. Hij is zelf zo zeker van zijn zaak, dat-ie naar de rechter is gestapt. Of zijn verhaal klopt of onzin is, is nog even afwachten...

Goed om te weten: voordat de kroonprins van Groot-Brittannië met prinses Diana (de moeder van William en Harry) trouwde, had ie-al eerder een relatie met Camilla. Na het overlijden van prinses Diana in 1997, kwamen Charles en Camilla weer samen.

AFP
Prins Charles en Camilla

Anderen lazen ook: Thaise koning deelt foto's van nieuwe 'bijvrouw'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren