winnaars jonge 100

Dit zijn de winnaars van de Jonge 100 2018

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Afgelopen zondag werden in Amsterdam de Jonge 100 Awards uitgereikt. De Jonge 100 is dé lijst van de 100 meest veelbelovende en inspirerende jongeren tussen de 18 en 25 jaar van Nederland, samengesteld door Ondertussen.nl. De jongeren in deze lijst probeerden het afgelopen jaar de wereld een stukje beter, leuker of mooier te maken.

De genomineerden voor de Jonge 100 zijn onderverdeeld in vijf categorieën: Businesshero’s, Champions, Idols, Superhumans en Visionairs. Per categorie werd één award uitgereikt, daarnaast reikte hoofdsponsor Lenovo de Different is Better-award uit.

Maar wie zijn die winnaars dan..

Winnaar in de categorie Businesshero’s is ondernemer Casper Lemmen. Casper startte samen met een oude vriend het bedrijf Grenzelooswerk. Daarbij brengt hij bedrijven in het buitenland in contact met werkzoekende jongeren in Nederland. Hij werd door ondernemersplatform Sprout uitgeroepen tot Beste Jonge Ondernemer van 2018.

De winnaar in de categorie Champions is voetballer Matthijs de Ligt. Matthijs werd in april 2018 benoemd tot aanvoerder van Ajax. De Ligt tekende in 2015 zijn eerste contract bij Ajax voor drie seizoenen. Na zijn eerste seizoen werd hij op zestienjarige leeftijd verkozen tot Talent van de Toekomst.

Winnaar in de categorie Idols is acteur Bilal Wahib. Bilal timmert hard aan de weg als acteur. Hij is pas negentien jaar maar heeft al veel mooie projecten op zijn CV mogen zetten zoals Spangas, Koefnoen, Broeders en Fissa. Alsof het acteren alleen niet genoeg is voor dit acteertalent kan hij op muzikaal gebied nog wel eens gaan verrassen.

In de categorie Superhumans won Boyan Slat de award. Boyan kwam tijdens zijn profielwerkstuk met het plan van een grote plasticopruimer. Hij werkte jarenlang aan zijn uitvinding. Op 8 september 2018 was het zover: zijn project The Ocean Cleanup ging van start en een groot schip begon aan een reis naar de Grote Oceaan om de ‘plastic soep’ die daar in de zee ligt op te ruimen. Een flexibel scherm aan een lange pijp moet het plastic opvegen.

Winnaar in de categorie Visionairs is Darine el Houfi. Darine wil zoveel mogelijk jongeren huiswerkbegeleiding geven. Dat doet hij met zijn eigen huiswerkschool: De Toekomst. El Houfi begon met goedkopere begeleiding, omdat hij zag dat veel ouders geen bijles konden betalen. Daarnaast helpt hij ouders met een migratieachtergrond in het contact met docenten en de uitleg van het schoolsysteem in Nederland.

Different is Better

Daarnaast ontving één van de 100 jongeren op de lijst de Lenovo Different is Better-award. Met deze award wil Lenovo jongeren aanmoedigen die anders durven zijn en anderen inspireren om niet het geijkte pad te volgen. Ze vallen op doordat ze naar vooruitgang streven en niet ophouden tot de wereld een stukje beter is. Dit jaar ging de award naar Nikki Pommer.

Nikki heeft in augustus 2018 haar eerste boek De wijze lessen van een twintiger in eigen beheer uitgegeven. Dit boek gaat over het bewustwordingsproces dat zij heeft meegemaakt toen ze stopte met havo, nadat zij een jaar daarvoor haar mavodiploma had gehaald, wegens een burn-out. Ze bespreekt onderwerpen zoals persoonlijke groei, minimalisme, hooggevoeligheid en de impact die de hoge druk van de maatschappij op jonge mensen kan hebben. Daarnaast geeft ze gastlessen om jongeren bewuster, spreekt ze voor gemeentes & instanties over hoe zij de hulp voor schoolverlaters kunnen verbeteren en lanceert ze in 2019 haar eigen training voor schoolverlaters en (werk)loze jongeren.

Anderen lazen ook: Jongere van het Jaar 2018 is... Chantal de Boer!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren