Blokker Pruik

Gedoe om 'gay'-pruik bij Blokker en Intertoys

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Blokker en Intertoys worden overladen met kritiek. De reden? Op de websites van de winkels waren pruiken te koop met de naam: Gay pruik blond.

Veel mensen noemen de pruik - en de tekst die erbij staat - discriminerend. ‘Net zo min als vrouwen, joodse mensen of gekleurde mensen, zien homo’s er allemaal hetzelfde uit. Dat je dat anno 2018 nog moet uitleggen is triest', liet COC-voorzitter Tanja Ineke weten op Facebook.

Maurits de Bruijn 1532695454

Negerpruik

Niet alleen de benaming van de 'gay'-pruik zorgde voor ophef, ook een pruik met dreadlocks ('negerpruik' genoemd) valt helemaal niet in de smaak. Blokker en Intertoys hebben de pruiken verwijderd uit hun webshops. Ze lieten allebei weten dat het product door een externe leverancier werd aangeboden. 'We controleren alle producten van externe verkopers regelmatig, maar dit product is er tussendoor geglipt', zei Intertoys erover.

Anderen lazen ook: Verborgen 'homovlag' in Rusland of Pim (17) over zijn coming-out: 'Ze stopten mij in een kast'. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren