Instagram

Instagram wil posts over 'dubieuze' producten weren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Afslankthee, dieetpillen en lipvullers. Omdat advertenties voor dit soort producten mensen alleen maar ongelukkig zouden maken, zijn ze niet langer welkom op Instagram en Facebook.

Het nieuwe beleid is erop gericht om advertenties voor producten die bijvoorbeeld 'spectaculair gewichtsverlies in een maand' beloven te weren van Instagram en Facebook. 

Ongelukkig

De nieuwe regels moeten er ook voor zorgen dat gebruikers onder de 18 jaar geen advertenties voor cosmetische behandelingen, met bijvoorbeeld botox, meer te zien krijgen. 

Volgens onderzoekers kunnen dit soort posts ervoor zorgen dat tieners een negatief zelfbeeld krijgen. Foto's van gelukkige mensen met perfecte lichamen op social media zouden jongeren ongelukkig en onzeker maken.

Positief

Woordvoerder van Instagram, Emma Collins, lichtte het nieuwe beleid toe in een interview met de London Evening Standard: 'We willen dat Instagram een positieve plek voor alle gebruikers is en met dit beleid willen we de druk verminderen die mensen door social media soms kunnen voelen.'

Anderen lazen ook: Perfecte plaatjes hebben slechte invloed op jongeren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren