jesse mobieltjes

Jesse haalt mobieltjes op voor het goede doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Jesse (14) uit Oldebroek zet zich in voor Stichting Opkikker. En dat doet-ie niet zomaar. In 2011 was hij vaak in het ziekenhuis om te genezen van de ziekte kanker. In diezelfde tijd kreeg hij een Opkikkerdag van de stichting. Nu helpt hij ze nu door oude mobieltjes in te zamelen.

Zijn mijlpaal om 25.000 mobieltjes op te halen heeft Jesse bereikt. Al die telefoons bij elkaar brachten inmiddels ruim vijftigduizend euro op. Voor elke oude mobiel ontvangt de stichting een vergoeding. Daarmee kunnen zij Opkikkerdagen organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Achterop een Harley

'Ik ben superblij dat ik deze mijlpaal bereikt heb en vind dit echt een bijzonder moment, maar ik ga door. Toen ik startte met de inzameling was het mijn doel om honderd mobieltjes in te zamelen. Nu, een aantal jaren later, is mijn doelstelling bijgesteld naar 30.000 mobieltjes', zegt Jesse.

De belangrijkste reden dat hij ambassadeur is geworden is omdat hij zelf een Opkikkerdag kreeg toen hij ernstig ziek was. Jesse: 'Toen ik net klaar was met de behandelingen kreeg ik een Opkikkerdag. Dit was een hele bijzondere dag vol verrassingen. Ik mocht mee achterop een Harley, heb gevlogen in een helikopter, ben mee geweest in een supersnelle sportauto en mocht forel gaan vissen. Het was een dag om nooit te vergeten!'

Inzamelen

Is Jesse klaar met helpen nu hij zijn 25.000 mobieltjes heeft opgehaald? Allesbehalve. Hij wil nu proberen om tot 30.000 mobieltjes te komen. En alle hulp is dus heel welkom. Heb je een oude, nieuwe, werkende of kapotte mobiele telefoon en wil je helpen? Stuur ze dan op naar Jesse of geef ze bij een van de inzamelpunten: Emté in Oldebroek Boni in Elburg Plus in Wezep Expert in Wezep. Wil je weten hoe het met de actie gaat? Houd dan zijn Facebook in de gaten.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Actiedag voor slachtoffers Orkaan Irma op gang.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren