Pexels

Jongeren pesten transgenderkoppel weg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Schelden, lastigvallen en dingen vernielen: een groep jongeren heeft het Kristiana Moretti en Arianne Brink niet makkelijk gemaakt. Door de pesterijen gaat het stel nu zelfs verhuizen.

‘Omgebouwde kutvent’ en ‘vies manwijf’: het zijn twee voorbeelden van de nare woorden die de hangjongeren naar de vrouwen (zie op de foto onderaan) riepen. Maar naast schelden werd het koppel ook aangevallen en mishandeld. Het transgenderstel - dat samenwoont in een flat in Heerlen - zou vooral veel zijn gepest met hun geaardheid.

Mishandelingen

In mei vorig jaar escaleerde de boel toen Moretti één van de jongeren vroeg om op te houden met het pesten. Dit liep niet goed af: ze werd geslagen en liep zelfs een lichte hersenschudding op. De jongen (toen 17 jaar) werd veroordeeld tot een taakstaf van 100 uur en 180 dagen jeugddetentie. Maar daarmee hielden de pesterijen niet op, in juli werd het stel weer aangevallen. Door al het pesten hebben de vrouwen besloten om te verhuizen. 

Burgemeester

De burgemeester van Heerlen, Emile Roemer, vindt het gedrag van de jongeren onacceptabel. Hij zegt alles te hebben gedaan om de pesterijen te stoppen, maar zonder resultaat. ‘Gebiedsverboden, extra politiepost in de flat, extra mobiele camera's, ouders van de jeugd ontboden, antidiscriminatiebureau betrokken, straatcoaches ingezet, desondanks willen ze graag verhuizen en heb ik ook daarbij meegeholpen’, schrijft hij op Twitter.

Emile Roemer 1564573689

Teleurgesteld

Het koppel is teleurgesteld dat de situatie zo uit de hand is gelopen. 'Je sluit een treurige episode van je leven af en je gaat hopelijk een goede in', zegt Kristiana Moretti tegen 1Limburg. 'Je hebt angst dat ze de dingen gaan doen die ze uiten. Drie keer is dat ook gebeurd.' De vrouwen hopen dat de pesterijen door de verhuizing wel zullen ophouden.

Jesse Beentjes 1564576935

Anderen lazen ook: Nick (20) is trandgender. Nou en?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren