Twitter Michael

Michael (18) redde negen levens na eigen dood

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hij is een held, zonder dat-ie dat zelf weet: Michael Sigler uit Las Vegas. De 18-jarige motorrijder overleed deze week, maar kon als orgaandonor het leven van negen anderen redden.

Na een ernstig ongeluk, raakte Michael in coma. Volgens Amerikaanse media was al snel duidelijk dat hij daar niet meer uit zou komen. Zijn familie besloot daarom om de apparaten die hem in leven hielden, uit te zetten.

Cinthia Maldonado 1558697337

Michael had zich een paar maanden geleden aangemeld als orgaandonor, vlak nadat hij zijn eerste motor had gekocht. Als zijn hobby hem een keer het leven zou kosten, dan kon hij in elk geval nog anderen helpen. Zonder te weten dat dit een paar maanden later ook echt zou gebeuren.

Erehaag door de gang

De motorrijder kon als orgaandonor negen andere levens redden. Toen Michael naar de operatiekamer werd gebracht, werd hij door tientallen medewerkers van het ziekenhuis geëerd. Ze vormden een speciale erehaag in de gang. De familie van Michael liep achter zijn bed aan. Buiten werden ballonnen opgelaten.

UMC staff honor organ donor Michael Sigler

Anderen lazen ook: Britt Dekker vóór donorwet: 'Mijn vader redde zes levens' of: Veel jongeren willen geen orgaandonor zijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren