Canal Pride

Minister wil onderwijsboot bij Canal Parade

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een boot vol leerlingen en leraren die vinden dat een school een veilige plek moet zijn voor iedereen, ook voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Als het aan de minister van Onderwijs ligt, vaart dit jaar in de Canal Parade in Amsterdam een onderwijsboot mee.

De botentocht is onderdeel van Pride Amsterdam, een festival 'om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt.' De Canal Parade wordt sinds 1996 in het eerste weekend van augustus gehouden.

Stem laten horen

'In tijden waarin duidelijk wordt dat de LHBTI-emancipatie nog lang niet af is, is het belangrijk om je stem te laten horen. Iedereen moet kunnen zijn wie diegene wil zijn en dat begint vaak met een veilige omgeving in de klas. Daarom wil ik graag meevaren,' zei minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gisteren tijdens een nieuwjaarsreceptie van het COC.

Goedkeuring

Het thema van de boot zou 'Veiligheid in de klas' zijn. Maar of de boot er ook echt gaat komen is nog niet bekend. De organisatie van de Canal Parade moet het plan namelijk nog wel goedkeuren. Volgende maand wordt bekend welke boten op 3 augustus mogen meevaren.

Anderen lazen ook: LHBTQI(AP): waar staat het eigenlijk voor?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren