Instagram

Positieve vibes op social media tijdens #INSTALOVE

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Social media is niet alleen maar leuk, er wordt ook veel gepest. Met de challenge #INSTALOVE gaat Young Impact deze week de strijd aan tegen het negatieve online gedrag.

Een haatcomment onder een post op Instagram of een gemene reactie via een DM. Om online pesten tegen te gaan is #INSTALOVE in het leven geroepen. Met deze challenge worden jongeren uitgedaagd een statement te maken tegen negativiteit op social media. De bedoeling? Elke dag iemand een positieve boost geven met een post of een verhaal via Instagram Stories.

Kleine moeite

Ook Kaya (21) doet mee. 'Het is een kleine moeite om even iets te sturen of te plaatsen. Als je daarmee iemands dag kunt maken, waarom zou je dat dan niet doen?', zegt ze. 'Of zo'n challenge echt nodig is? Ja zeker! Ik lees regelmatig haatcomments.' Niet alleen bij anderen, ook zelf heeft Kaya daar soms last van. 'Al vanaf de kleuterklas word ik gepest. Het gaat nu gelukkig beter, maar het gebeurt nog steeds dat mensen mij naroepen op straat. Ook praten ze achter mijn rug over mij of schelden via social media.'

Liefdesbrieven

'Ik heb heel vaak haatcomments gekregen, sommigen zeiden bijvoorbeeld dat ik dik en lelijk ben. Het heeft meer impact dan veel mensen denken. Ik heb het er nu minder moeilijk mee, maar de negatieve reacties zorgden ervoor dat ik twijfelde aan mezelf. Het voelde alsof ik niets waard was. Ik wil niet dat anderen zich ook zo voelen', legt Kaya uit. Het is niet voor het eerst dat ze zich inzet tegen pesten. Zo deelde ze tijdens Valentijnsdag speciale liefdesbrieven uit aan mensen op stations.

Anderen lazen ook: 10 dingen die je (vast) nog niet wist over pesten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren