Rahaf Mohammed al-Qunun

Rahaf (18) krijgt asiel in Canada: 'Ik ben zo gelukkig'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Goed nieuws voor Rahaf Alqunun (18). De tiener die niet terug naar haar thuisland Saoedi-Arabië wilde, heeft asiel gekregen in Canada.

'Ze hebben me geaccepteerd, ik ben zo gelukkig, nu kan ik een nieuw bestaan opbouwen', zei Rahaf tegen buitenlandse media. Ze was haar land ontvlucht omdat haar familie haar zou mishandelen. De tiener vreesde voor haar leven als ze terug naar huis zou worden gestuurd, nadat ze de islam had afgezworen. Iets wat als een ernstig misdrijf wordt gezien in het strenggelovige Saoedi-Arabië.

Opgesloten

Rahaf, de dochter van een invloedrijke Saoedische bestuurder, ontsnapte zaterdag tijdens een vakantie in Koeweit aan haar familie. Daarvandaan wilde ze naar Australië vluchten. Het lukte haar op een vliegtuig te stappen, maar strandde in Bangkok. De Thaise autoriteiten dreigden haar uit te zetten. Om dat te voorkomen, sloot ze zich op in een hotelkamer en deed haar verhaal via social media.

Weg met Twitter

Inmiddels heeft Rahaf haar twitteraccount (@rahaf84427714) verwijderd omdat ze via die weg doodsbedreigingen zou hebben gekregen. De tiener gebruikte Twitter om alarm te slaan. Dat lukte: ze kreeg wereldwijd aandacht en wist uiteindelijk te voorkomen dat ze zou worden teruggestuurd.

Anderen lazen ook: Rahaf (18) vlucht voor haar familie, waarom is dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren