Lil Nas X

Rapper van ‘Old Town Road’ komt uit de kast

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Rapper Lil Nas X is aan het eind van de Gay Pride Month in de Verenigde Staten uit de kast gekomen. Het gebeurt niet vaak dat een rapper laat weten homoseksueel te zijn.

Lil Nas X had zijn coming out op Twitter: ‘Sommigen van jullie weten dit al, sommigen van jullie kan het niets schelen. Maar voordat deze maand voorbij is, wil ik dat jullie nog eens goed luisteren naar de tekst van ‘C7osure (You Like)’, twitterde hij. In die tekst wordt duidelijk dat hij zich niet langer anders voor wil doen dan dat-ie is. De rapper eindigt zijn tweet met een regenboog, een symbool voor de LHBTI+-gemeenschap.

nope 1562059124

Een paar uur later begint hij er weer over. ‘Ik dacht toch echt dat ik het wel duidelijk had gemaakt’, stuurt hij met daarbij zijn albumcover. In die foto zit ook een regenboog verwerkt. Verder laat hij weten niet homoseksueel, maar biseksueel te zijn: 'Dat ik homo ben, betekent niet dat ik niet hetero ben.'

nope 1562059086

Nederlands tintje

Lil Nas X werd in een paar maanden tijd een absolute wereldster met zijn hit ‘Old Town Road’. De cross-over tussen hiphop en countrymuziek kent een bijzonder verhaal én een Nederlands tintje. De Nederlandse producer Young Kio heeft namelijk de beat van het nummer gemaakt en wist niet wat ermee gebeurd was totdat iemand hem tagde in een filmpje op Instagram. De track breekt veel records. Nog nooit stond een hiphopnummer bijvoorbeeld zo lang op nummer één in de Verenigde Staten als 'Old Town Road'. 

Lil Nas X - Old Town Road (Official Movie) ft. Billy Ray Cyrus

Anderen lazen ook: 19-jarige Nederlandse producer Young Kio scoort wereldwijde hit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren