hidden flag

Verborgen 'homovlag' in Rusland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In Rusland mag je niet met de regenboogvlag lopen, zwaaien of wapperen. Je kunt er zelfs een gevangenisstraf voor krijgen: hét symbool voor de LGTB-gemeenschap is hier namelijk verboden. Daar bedacht FELGTB, de Spaanse homo- en lesbi-organisatie, iets op: operatieHidden Flag.

Zes activisten werden door FELGTB overgevlogen, en in het voetbalshirt van hun land gefotografeerd tijdens het WK voetbal in Rusland. Het resultaat? Een 'menselijke' regenboogvlag.

Rode plein

De zes activisten poseerden op verschillende plekken in de gekleurde shirts. Dus: Spanje (rood), Nederland (oranje), Brazilië (geel), Mexico (groen), Argentinië (blauw) en Colombia (soort van paars). De foto's werden gemaakt op het Rode Plein bij het Kremlin in Moskou, bij de grootste Russisch-orthodoxe kathedraal in de stad maar ook in een metrostation of café. Er werd er zelfs eentje gemaakt waar een politieagent op staat. En die had niks in de gaten. Op de foto's hieronder kun je er een paar zien.

hidden flag

hidden flag

hidden flag

hidden flag

Nooit zwijgen

'De regenboogvlag is een wereldwijd symbool voor de LGTB-gemeenschap, helaas zijn er nog steeds landen waar die vlag verboden is, zoals Rusland.,Op deze manier konden we toch trots met de vlag wapperen, in een strijd waarin we nooit zullen zwijgen', aldus FELGTB.

Anderen lazen ook: LGBTHQI(AP): waar staat het eigenlijk voor?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren