Jongeren starten vaker eigen bedrijf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Kleding, scooteronderdelen, make-up: jongeren starten steeds vaker hun eigen bedrijf. Afgelopen jaar schreven 3500 jongeren zich in bij de Kamer van Koophandel. Bijna 30 procent meer dan vorig jaar!

Waar leeftijdsgenoten gaan winkelen in de stad, besteden deze jongeren zoveel mogelijk tijd aan hun eigen onderneming. 'Wij denken dat deze generatie meer lef heeft, nieuwsgieriger én wijzer is’, zegt Debby van Wijngaarden van de Kamer van Koophandel tegen de NOS. ‘Daarnaast ligt de wereld aan hun voeten via internet en zijn er talloze idolen zoals dj’s en vloggers die ook ondernemen.' 

Voornamelijk jongens

De meeste jongeren begonnen een bedrijf in de online verkoop van kleding. De afgelopen jaren waren het voornamelijk jongens die hun bedrijf kwamen inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook in 2018 was 78 procent van de ondernemers een jongen. De meeste jonge ondernemers komen uit de provincies Flevoland, Gelderland en Utrecht.

Geen kinderbijslag

Er is geen minimumleeftijd om je in te schrijven bij de KvK. Maar jongeren die jonger zijn dan 16 jaar moeten wel elke beslissing door hun ouders laten ondertekenen. Daarnaast krijgen ze, als ze meer dan 1285 winst per kwartaal maken, geen kinderbijslag meer.

Lijkt jou het wel wat om voor jezelf te beginnen of begin je er liever niet aan? Laat het hieronder weten: 

 

Anderen lazen ook: 'Mooi om te werken met gereedschap van mijn opa'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren