keyboard cat bento

Oh nee! Bento de keyboardkat is niet meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Hij wist zelf waarschijnlijk niet hoe populair hij was, maar de muzikale kat Bento had miljoenen fans. Hij werd wereldberoemd door zijn filmpjes, waarin hij als een echte pianist op zijn keyboard speelde. 

Het baasje van de muzikale Bento maakte het treurige nieuws afgelopen weekend bekend. De YouTube-ster overleed op 9-jarige leeftijd. En dat maakt wat los, want hij was superpopulair. Met het overlijden van Bento gaat een enorme internetsensatie verloren. Bento's filmpjes werden de afgelopen jaren door bijna honderd miljoen mensen bekeken en gedeeld. Eén van zijn bekendste is zijn cover van Miley Cirus' Wrecking Ball.

Geadopteerd

Bento was trouwens niet de eerste keyboardkat. Zijn baasje had voor hem namelijk al een andere: Fatso. Toen die overleed, adopteerde de Amerikaan in 2010 Bento, en maakte met hem nieuwe filmpjes. Het maakte Bento zo beroemd, dat hij ook in een paar reclames verscheen. En je kon allerlei merchandise van hem kopen, bijvoorbeeld T-shirts met Bento erop. Een deel van het geld dat daarmee verdiend werd, doneerde zijn baasje aan het dierenasiel waar hij Bento had geadopteerd.

Hieronder zie je hem in actie:

Keyboard Cat REINCARNATED!

Eren

Om Bento te eren, plaatste zijn baasje een laatste video van zijn muzikale poezenbeest online: een mix van zijn meest bijzondere momenten. R.I.P. Bento!

Keyboard Cat, Bento, A Tribute

Anderen lazen ook: Is dit een kat of een hond?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren