ANP

Verboden in Frankrijk: mobiele telefoons op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Instagram checken, een nieuwe story op Snapchat zetten of even een app'je sturen voor de les begint? Leerlingen in Frankrijk mogen het niet meer.

Vanaf het nieuwe schooljaar zijn smartphones op alle basisscholen en collèges (onderbouw van de middelbare school) verboden. Een slecht idee, zo vindt hoogleraar mediaopvoeding Peter Nikken. ‘Het is 2018 en smartphones horen er gewoon bij. Door het te verbieden, gaat Frankrijk eigenlijk terug in de tijd.'

Stiekem op internet

Niet alleen in de klas, ook tijdens pauzes en tussenuren zijn mobiele telefoons ten strengste verboden. De regering hoopt met de nieuwe wet smartphoneverslaving tegen te gaan. Maar of leerlingen in Frankrijk hun toestellen thuislaten? ‘Ik denk dat veel jongeren op zoek gaan naar manieren om toch stiekem op internet te kunnen. Des te leuker natuurlijk als het verboden is.’ Op veel scholen zorgen mobiele telefoons ervoor dat leerlingen niet opletten in de klas, maar volgens Nikken is verbieden niet de oplossingen.

Wat volgens de hoogleraar wel werkt? Dat lees je in de krant, verschijningsdatum vrijdag 24 augustus.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Facebook en Instagram krijgen timer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten