sporten

7 YouTube-kanalen om thuis mee te sporten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Door het coronavirus wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven en niet naar buiten te gaan. Maar hoe kom je die tijd een beetje leuk door én blijf je een beetje fit? Met deze YouTube-kanalen kun je ook thuis sportief aan de slag.

1. Yoga met Adriene

Begin je dag met de zonnegroet, of neem twintig minuten om te mediteren voor het slapen. Op het kanaal Yoga With Adriene staan meer dan vierhonderd yogavideo’s voor elke stemming en elk moment van de dag.

Yoga For Teens | Yoga With Adriene

2. Sterk met Casey

Een sterk en flexibel lichaam, dat is waar pilates om draait. En dat kan iedereen wel gebruiken, toch? De video’s van Casey Ho van Blogilates kunnen je daarbij helpen. Ze zorgt ervoor dat je sterker en zwetend de mat af komt, of je nou één spiergroep wilt trainen of je hele lijf.

Fat Burning Cardio + Core | Apartment Friendly Workout

3. Dansen met Saskia

Wat begon met een reclamefilmpje voor een dansschool in Woerden is uitgegroeid tot een kanaal met meer dan een miljard views. Saskia’s Dansschool heeft meer dan vier miljoen abonnees van over de hele wereld. Samen met haar collega’s en leerlingen laat ze aanstekelijke dansroutines zien.

HRVY - I Wish You Were Here - Easy Fitness Dance Video - Choreography

4. Fietsen met Fransen

Stof die hometrainer af of zet je wielrenfiets in een indoor fietstrainer en zet ‘m voor een scherm. Het kanaal Turbotripping Indoor Cycling neemt je mee de bergen in. De video’s duren twintig tot zestig minuten en loodsen je door het Franse landschap met opzwepende muziek op de achtergrond.

60 minute Indoor Cycling Workout Turbo Training Session Video

5. Krachtig met calisthenics

Laat die halters maar in de kast. Met de sport calisthenics word je beresterk door enkel met je eigen lichaamsgewicht te trainen. Dat klinkt makkelijker dan het is. Probeer jezelf maar eens tien keer aan een rekstok op te trekken. Precies. Bij calisthenics komt de rekstok veel voor, maar er zijn ook oefeningen die je zonder hulpmiddelen kunt doen. Het kanaal Theofficialthenx laat zien hoe.

Home Chest Workout (No Gym No Problem) 2018

6. Dribbelen met de Professor

Toegegeven, je ouders zullen niet blij zijn als je in huis gaat dribbelen. Maar misschien hebben jullie een schuur die groot genoeg is om je basketbalskills in te trainen. Grayson “The Professor” Boucher is professioneel basketballer en deelt als Professor Live dribbeltutorials op YouTube.

The Professor 'Stiff Leg Crossover' Tutorial

7. Voetballen met Unisport

Oké, hiervoor moet je helaas toch naar buiten. Maar hé, dan leert Unisport je wel voetballen als Messi en Ronaldo.

MESSI & CR7 SKILLS YOU NEED TO LEARN | top 5 football skills

Anderen lazen ook: Met deze oefeningen train je je botten én spieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden