Karl

6 dingen die je nog niet wist over Karl Lagerfeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

De populaire modeontwerper Karl Lagerfeld (85) is overleden. Het ging al langer niet goed met hem. Hij was heel lang één van de belangrijkste mode-ontwerpers. Deze zes dingen wist je misschien nog niet over de modekoning.

Uuh... wie? Karl Lagerfeld werkte als ontwerper voor zijn eigen modemerk, maar ook voor grote merken als Valentino en Fendi. Hij is vooral bekend van zijn werk voor Chanel, waar hij meer dan dertig jaar voor werkte. Het ging al langer niet zo goed met de ontwerper. Hij was moe en miste vorige maand twee belangrijke modeshows van Chanel. 

1. Zijn eerste succes had Karl al op zijn zeventiende
Bij een ontwerpwedstrijd ontwierp hij de winnende jas en dat leverde hem een fijn baantje op. Hij werd de assistent van de grote Franse modeontwerper Pierre Balmain. 

2. De ontwerper zorgde ieder modeseizoen voor spectaculaire shows
Karl Lagerfeld wist dat kleding niet het enige is wat telt bij een modeshow. Zijn modellen liet hij daarom over heel bijzondere catwalks lopen. Hij toverde het Grand Palais (dé catwalk in Parijs) om tot een tropisch strand mét kustlijn. En bouwde 'm ook eens om tot een heel grote supermarkt. Daarmee wilde hij ook een statement maken over hoeveel we kopen.

Karl

Om de zomercollectie van 2019 te showen tovert Karl de catwalk in Parijs om tot strand.

3. Hij ontwierp een exclusieve (en betaalbare) collectie voor H&M
Dat was in 2004. Hij was toen de eerste grote ontwerper die zo'n samenwerking aanging. H&M was daar heel blij mee, Karl zélf was er minder over te spreken. Hij was teleurgesteld dat er zo weinig kleding werd geproduceerd, waardoor veel mensen niets konden kopen. En zijn ontwerpen werden ook in grotere maten gemaakt, terwijl ze volgens Karl alleen bedoeld waren voor smalle en slanke mensen.

4. Pepsi was Karls signature drink 
Hij was er dol op. Sommigen beweerden zelfs dat de ontwerper op feestjes een butler achter zich aan liet lopen met een zilveren dienblad vol Pepsi. Gewoon, omdat-ie het zó graag dronk. Zou hij er stiekem van gedroomd hebben een flesje te ontwerpen voor Pepsi? Dat deed hij wel voor Coca-Cola.

5. Hij liet zich nooit zonder zonnebril zien
Echt nooit! Typ 'm maar eens in in je zoekbalkje: op ie-de-re foto heeft hij zijn zwarte zonnebril op. 'Zwarte zonnebrillen zijn very flattering', zei hij ooit. Hij zei dat hij zich mooier voelde mét.

6. Karl was dol op zijn kat
Zijn Siamese witte kat Choupette (met meer dan 100.000 volgers op Insta) was zijn favoriete dier. Hij schreef er een boek over en zei ooit zelfs dat-ie met Choupette wilde trouwen. 

Anderen lazen ook: Joy (16) van Beautynezz start eigen kledinglijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren