Wake Me Up When I'm Famous

7 perfecte plekken voor jouw fabulous Insta-shoot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Je hoeft echt geen dure trip naar een ver oord te maken om perfecte Insta-kiekjes te schieten. Ook hier zijn zat plekken waar jij plaatjes kunt maken die nét even anders zijn dan de Amsterdamse grachten of de bollenvelden. Wij spotten er alvast zeven voor je.

1. Scandinavisch Nederland

Nee, dit is geen Scandinavisch vissersdorpje. Je kijkt naar de Reitdiephaven: een schattig, pittoresk, maar vooral enorm fotogeniek stukje Groningen. De wijk is vernoemd naar het water dat de stad verbindt met de Waddenzee: het Reitdiep. Bij het zien van de kleurrijke huisjes bij het water denk je direct aan stapels knäckebröd en ruige zeiltochten langs fjorden. Maar ze staan dus gewoon in ons eigen land.

 

2. Wake me up when I’m... Insta-famous

Heb je deze al eens in je feed voorbij zien komen? Dat zou zomaar kunnen. Een beetje influencer heeft zichzelf allang met verschillende outfits gefotografeerd voor deze muur in de Amsterdamse wijk de Pijp. De tekst Wake me up when I’m famous werd er in 2013 door kunstenaar Rinus van Hall opgekalkt. Sindsdien staan er dagelijks drommen toeristen uit alle uithoeken van de wereld in de rij om zichzelf er te vereeuwigen. Tot wanhoop van sommige buurtbewoners trouwens: vorig jaar gooide iemand uit protest een blauwe verfbom over de muur. Maar die werd netjes weggepoetst.

3. Vliegende kegels

Wie echt iets anders wil dan die eeuwige foto’s van chai lattes of zonsondergangen, moet een bezoek brengen aan de middenberm van de Kennedylaan in Eindhoven. Daar staan tien enorme gele kegels en een halve bowlingbal, waar je nog in kunt zitten ook. In 2000 werd het kunstwerk Flying Pins dat ongeveer 1,1 miljoen euro kostte geplaatst. Lang niet iedereen vond het mooi, maar op Instagram denken mensen daar dus duidelijk anders over.

4. Oneindige sterrenhemel

Musea weten als geen ander dat jongeren niet alleen willen kijken, maar vooral willen klikken. Het fotogenieke Museum Voorlinden in Wassenaar organiseert zelfs heuse Insta-meets waarbij influencers een preview krijgen. De beelden die zij delen, leveren weer nieuwe bezoekers op. Slim! Op dit moment is de Infinity Mirror Room van kunstenares en ‘stippenkoningin’ Yayoi Kusama dé plek voor het perfecte Insta-shot. Een oneindig lijkende spiegelkamer met lampjes, die je het gevoel geeft middenin een sterrenhemel te staan… De kamer is zo klein, dat je er maar met z’n tweetjes in mag. Hoef je nooit lang te wachten tot jij je perfecte plaatje kan schieten.

5. Yellow is the new black

De Luchtsingel in Rotterdam is een houten voetgangersbrug van bijna vierhonderd meter die het centrum met Rotterdam-Noord verbindt. Vorig jaar nog kreeg -ie een nieuw likje verf. Niet van de gemeente, maar van het architectenbureau dat het ontwerp maakte. Daar vonden ze het maar niks dat hun oogappeltje aan het afbladderen was. Des te fijner voor Instagrammers die dol zijn op Luchtsingel-selfies.

6. Roze, rozer, roost

De eigenaar van restaurant Van Aken in Den Bosch heeft het goed bekeken. Het overweldigend roze interieur mét discobol en neonlichten is een Insta-hit van heb-ik-jou-daar. Aan gasten geen tekort dus in dit Barbie-roze restaurant. Ben jij type zuurstok, dan zit je hier goed.

7. Plantastisch

Planten zijn overal op Insta. Maar wat als je geen groene vingers hebt en je wil wel een leuke flora-foto? Bezoek dan een botanische tuin. Daar vind je een schat aan groeiend en bloeiend groen. Veel grote steden hebben een sierlijke oude Hortus. Pak je ook nog wat geschiedenis mee. Kijk op botanischetuinen.nl voor een locatie in jouw buurt.

Anderen lazen ook: 7 tips voor mooie vakantiefoto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren