jongen (12) alleen naar bali

Australische jongen (12) reist alleen naar Bali

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een Australische jongen van twaalf wilde heel graag op vakantie naar Bali. Toen zijn moeder 'nee' zei, liet hij het daar niet bij zitten...

Hij stal de creditcard van zijn ouders en overtuigde zijn oma om zijn paspoort te geven. Daarna stapte hij alsnog alleen op het vliegtuig naar het Indonesische eiland.

Alleen vliegen

De jongen kon zelf tickets boeken via een luchtvaartmaatschappij die 12-jarigen toestaat om alleen te vliegen. Ook boekte hij zelf een hotel.

Tegen zijn familie zei hij dat hij naar school ging. Maar in plaats daarvan nam hij de trein naar het vliegveld, checkte hij zelf in en stapte op het vliegtuig naar de Australische stad Perth. Daar stapte hij over naar de vlucht op Bali.

Toestemming

Tijdens zijn reis werd hij maar één keer gevraagd naar zijn leeftijd en identiteit. Op Perth vroeg een medewerker hier wel naar, maar toen bleek dat alles in orde was, mocht hij verder reizen. 

Jongeren onder de 18 jaar mogen niet zomaar op reis naar het buitenland. Ze moeten dan samen met een van hun ouders of een andere volwassene reizen. Toch alleen of met leeftijdgenoten op reis? Dan moet je toestemming krijgen van (één van) de ouder(s).

Minder enthousiast

Zijn moeder was niet zo enthousiast over zijn belevenissen. Ze vloog meteen naar Bali om haar zoon daar op te halen.

Anderen lazen ook: Esra door haar school achtergelaten in Boedapest.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren