ANP

Buitenlandse influencers schieten Nederland te hulp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het zijn er elk jaar meer, buitenlandse toeristen in Nederland. Op sommige plekken zorgen ze al voor flink wat overlast, dus wat moeten we met die steeds groter wordende groep bezoekers?

Heel simpel, verspreiden! Om daarvoor te zorgen, heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme een groep buitenlandse influencers (met in totaal zo'n half miljoen volgers) uitgenodigd om Nederland te promoten. Vergeet de populairste plekken zoals Amsterdam en Giethoorn, de influencers gaan onder andere naar Rotterdam, Groningen, Utrecht en de Veluwe.

20 miljoen

De afgelopen jaren groeide het aantal buitenlandse toeristen in Nederland enorm. Vorig jaar waren het er ruim 20 miljoen, ongeveer 7% meer dan in 2018. Vooral Amsterdam is in trek, maar ook de rest van de randstad en de Nederlandse kust worden vaak bezocht. En met een top-10 plek op de Lonely Planet-lijst met beste reisbestemmingen ter wereld voor 2020, zal het aantal toeristen die dit jaar naar Nederland komt waarschijnlijk niet lager liggen. Integendeel.

Influencers

Om ervoor te zorgen dat Nederland een groter aantal toeristen aankan, is er hulp ingeschakeld. Een groep buitenlandse influencers (onder andere @bontraveler, @cohlab_nyc, @latravelgirl, @broganabroad en @tavelfashionrepeat) moet ervoor zorgen dat ook minder grote trekpleisters aandacht krijgen, met als doel dat vakantiegangers zich meer zullen verspreiden over ons land. Tot nu toe deelden de influencers vooral Instagram Stories van het snoepreisje.

Instagram

Of deze aanpak gaat werken, moet nog blijken. Maar Canadese influencer Vicki (van @travelfasionrepeat, bijna 90.000 volgers) denkt dat ze toeristen die naar Nederland gaan, kan weghouden uit Amsterdam. 'Als ik iets aanraad, hoor ik bijna meteen van volgers dat ze daarnaartoe willen. Misschien niet volgende week, maar misschien gaan ze in de zomer op vakantie', vertelt ze aan de NOS (zie video hieronder).

Influencers moeten toeristen wegleiden van Amsterdam en Giethoorn | Achter de headlines

Anderen lazen ook: Massatoerisme: waarom gaan we allemaal naar...? Of Nederland hoog op lijstje beste vakantiebestemmingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden