Joram Krol

Dakloze jongen (20) mag gratis in hotel slapen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een dakloze jongen mag de rest van dit jaar in een hotel overnachten. De aanleiding is een foto waarop te zien is hoe hij op het station in Groningen ligt.

De fotograaf, Joram Krol, maakte de foto voor Kerstmis en daar kwamen veel reacties op. Ook een hotelmedewerker zag de foto en besloot de jongen te helpen. 'Zoiets faciliteren heb ik nog nooit eerder gedaan, maar toen ik zijn situatie te horen kreeg, ging me dat echt aan het hart', zei hij tegen RTV Noord.

Tien keer dankjewel

De jongen werd opgespoord en kreeg te horen dat hij Kerstmis niet op het station hoefde door te brengen. 'Hij heeft wel tien keer dankjewel tegen me gezegd toen ik hem zijn kamer liet zien', vertelt de medewerker. Hij kreeg niet alleen een kamer, maar mocht ook aanschuiven bij het ontbijt en diner.

Langer door donaties

In eerste instantie zou de 20-jarige jongen alleen tijdens de kerstdagen in het hotel logeren, maar (mede door donaties aan het hotel) mag-ie nu tot en met 1 januari blijven. In het nieuwe jaar wordt hij overgedragen aan professionele hulpverlening.

Anderen lazen ook: Julia (20) is dakloos: 'Ik wilde niet meer thuis wonen' of Kerstmis zonder vader: 'Hij zit in de gevangenis'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren