Wie geef jij een compliment vandaag?

Een goed compliment geven doe je zo!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Het is vandaag Say Something Nice Day: de internationale dag waarop mensen iets liefs zeggen tegen elk persoon dat ze spreken. Maar dat is lang niet altijd even makkelijk, want wat voor aardige dingen kan je allemaal zeggen? Wij helpen je uit de brand met deze tips.

1. Erken een prestatie

Dit is het makkelijkst om te doen bij mensen die je goed kent. Bedenk iets dat iemand laatst goed heeft gedaan en geef er een compliment over. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen: ‘Hey, ik zag dat je laatst een goed cijfer had gehaald voor je toets. Goed bezig!’

2. Waardeer een persoonlijkheidstrek

Een complimentje als deze kan je aan zowel mensen die je wel en mensen die je niet kent geven. Zo kan je tegen je docent zeggen dat je het waardeert dat hij of zij altijd de tijd neemt om iets uit te leggen, of tegen een vriendin zeggen dat je veel hebt aan haar behulpzaamheid.

3. Merk iets kleins op

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat iemand je een compliment gaf over iets waarvan je niet eens wist dat ze dat hadden gemerkt. Voelt goed, toch? Dat kan jij ook doen! Bijvoorbeeld: ‘Ik zag dat je vanmiddag die oude mevrouw hielp met oversteken, dat was heel lief van je’ of ‘Ik merk dat je altijd zo netjes alles opruimt, dat waardeer ik heel erg’.

4. Geef een complimentje over iemands stijl

Kleedt iemand zich altijd heel kleurrijk? Of heeft je buurvrouw de mooiste tassencollectie? Zeg er iets van! Een specifiek complimentje over iemands stijl is altijd leuk om te geven.

5. Bedank iemands aanwezigheid

Het kan gek klinken, maar soms kan het al genoeg zijn om gewoon iemands aanwezigheid te bedanken. Je merkt het niet altijd, maar er zijn vaak vrienden en familie in je leven die altijd voor je klaar staan. Dat is wel een bedankje waard, toch? Bijvoorbeeld: ‘Ik hoop dat je weet dat ik heel blij ben met jou als vriend’ of ‘Je werkt echt hard, ik ben blij dat wij samen in een team zitten.’

Anderen lazen ook: Filmpje: strooien met complimenten

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten