tabak

Geen sigaretten meer tussen de medicijnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Best een gek gezicht: drogisterijen die naast gezondheidsspullen ook sigaretten verkopen. Dat vinden de winkels ook. Daarom stoppen Kruidvat en Trekpleister met de verkoop van tabak.

De winkels zijn daarmee de eerste grote drogisterijen in heel Europa die stoppen met de verkoop van tabak. De ongezonde sigaretten passen niet meer in het concept van de gezondheidswinkel. ‘We kunnen het gewoon niet meer maken', zegt baas Gerard van Breen tegen het AD. 'Gezondheid neemt een steeds belangrijke plaats in in onze winkels.’

Weggooien

Toch zal het nog zeker ander halfjaar duren voordat de tabak uit alle 933 winkels van het Kruidvat en de 190 Trekpleisters in Nederland verdwenen is. Dat komt omdat ze de panden willen verbouwen én omdat het financieel niet slim is om alle dure sigaretten weg te gooien. Daarom wordt de verkoop langzaamaan steeds minder tot het verdwijnt.

Tegen kanker

Ook zal Kruidvat zich aansluiten bij Alliantie Nederland Rookvrij, een initiatief dat Nederland van de sigaret af wil krijgen. Hierdoor hoopt de drogisterij dat ook andere grote winkels zoals supermarkten zullen stoppen met het verkopen van tabak. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoeveel ben jij kwijt aan roken?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren