George King

George (19) beklom toren: 'Geen seconde bang geweest'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Mensen in Londen hielden hun hart vast, toen George (19) gisterochtend bezig was om een wolkenkrabber van ruim 300 meter hoog te beklimmen. Geloof het of niet: zonder dat-ie vast zat.

In nog geen uur tijd klom de Britse tiener met z'n blote handen tegen The Shard op, een wolkenkrabber van ruim 300 meter hoog. Zonder zekering of andere veiligheidsmaatregelen. Mensen in Londen die de klimmer in actie zagen, keken met klamme handen en samengeknepen billen toe. De hoofdpersoon zelf had nergens last van. 'Ik ben echt geen seconde bang geweest', zei George tegen Lad Bible.

BBC London News 1562670327

De freeclimber, zoals hij zichzelf noemt, wilde de wolkenkrabber in Londen al lange tijd beklimmen. Het gebouw werd in 2012 geopend en was op dat moment de hoogste in de Europese Unie.

Voorbereiding

George bereidde zijn actie voor tot in de puntjes. Niet alleen door te trainen, maar ook door gedetailleerde informatie over het gebouw te verzamelen. Zo wist-ie vooraf precies waar de richels en uitstekende sensoren en camera's zitten. De ouders van de klimmer wisten van zijn plan. 'Ze zijn bezorgd, maar steunen me op een gezonde, positieve manier. Stoppen zullen ze me nooit. Want ik ga toch wel mijn eigen gang. Verder ben ik niet bang voor de dood', zei hij.

Waarschuwing

Tijdens het klimmen zag George mensen die in het gebouw waren. 'Die reageerden geschokt als ze me zagen', vertelde hij daarover. De top haalde de klimmer niet. Nog voordat-ie boven was, liet hij zich door agenten overtuigen om naar binnen te gaan. Zijn doel? Anderen inspireren. 'Ik zie mijn actie als uiting tegen alles wat doorsnee is en probeer mensen aan te moedigen om gepassioneerd te zijn, uniek te zijn en hun dromen te volgen', zo liet hij weten. Toch waarschuwt hij ook: 'Dit is voor gevorderden.'

Anderen lazen ook: Treinsurfer: 'We hebben een community'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren