Gevaarlijke trend: rauw water drinken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Gezondheidsfreaks in de Verenigde Staten zijn een nieuwe trend gestart: het drinken van rauw water. Volgens experts kan dit hippe drankje beter overgeslagen worden. 

Liefhebbers drinken elke dag een glas ongefilterd, puur bronwater. Dat doen ze omdat er te veel fluoride aan kraanwater toegevoegd zou worden. Bovendien worden ook gezonde mineralen gefilterd, beweren de producenten van het rauwe water.

Ziek 

Gezondheidsexperts waarschuwen voor dit 'nieuwe' drankje: Er zouden virussen, bacteriën, kankerverwekkende stoffen en parasieten in kunnen zitten. Zelfs het water uit de schoonste bronnen zou uitwerpselen van dieren kunnen bevatten. 'Bijna alles wat je kan bedenken dat je ziek kan maken, kan gevonden worden in water', vertelt een voedselveiligheidsexpert aan de Amerikaanse nieuwswebsite Business Insider.

Prijzig

Dit vieze water zal dan wel goedkoop zijn, zou je denken. Niets is minder waar. Het water wordt verkocht als 'live water' en kost ongeveer veertig euro voor een fles van vier liter. De makers verkopen er ook speciale flessen en tassen voor die flessen bij.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Vlogger Coen over de 5 fases van een viral trend.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren