halloween hapjes

Griezelige halloweensnacks, zo maak je ze

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Buiten wordt het donkerder. De maan gloeit mysterieus in de nacht en de wind huilt. Je smeert net wat bloed uit over je gezicht als de deurbel gaat. Langzaam loop je naar de deur en maak je hem krakend open. Daar uit het donker doemt een spook op, vergezeld door een heks, een vampier en een creepy clown. Boe! Het is Halloween. Tijd voor een feestje. Maar een Halloweenfeestje is natuurlijk niks zonder griezelig lekkere hapjes.

Oreospinnen

Sluipende oreospinnen

Wie is er nou niet bang voor spinnen? Nou, deze vallen zeker in de smaak. Als iemand ze durft te eten tenminste.

Nodig:
-Oreo’s
-dropveters
-decoratiestiften

Haal heel voorzichtig het bovenste Oreo-koekje eraf. Je kunt eventueel een mesje gebruiken, want als je het met de hand doet, breken ze snel. Breek elke dropveter in vier gelijke stukken. Van één dropveter kun je acht pootjes voor één spin maken. Leg de vier stukken in het midden van het witte deel van de Oreo en leg het bovenste koekje hier weer bovenop. Maak ogen met de decoratiestiften.
 

Boterhamvingers

Bloederige boterhamvingers

O jee, iemand heeft met een scherp mes gespeeld. Niet erg, want nu kun jij je gasten mooi de stuipen op het lijf jagen. En deze vingers zijn ook nog eens eh…om je vingers bij op te eten!

Nodig:
-paar sneetjes casinobrood
-pindakaas
-rode jam
-hele amandelen

Snij de korstjes van het brood af. Smeer de boterhammen in met pindakaas. Rol ze op zodat ze de vorm van vingers krijgen. Smeer een beetje pindakaas op de amandelen en plak ze aan het uiteinde van de rolletjes brood. Leef je uit met de jam en smeer het als nepbloed aan het andere uiteinde van de vingers.

Meringuespookjes

Meringuespookjes

Huh, komen daar nou spookjes uit die schedel gevlogen? Jazeker! En ze vliegen zo je mond in.

Nodig:
-4 eieren
-200 gram suiker
-decoratiestiften

Verwarm de oven voor op 100 graden (heteluchtoven op 90 graden). Scheid het eigeel van het eiwit in twee kommen die brandschoon zijn. Klop het eiwit met een mixer tot het zo stijf is dat je de kom op z’n kop kunt houden. Voeg er daarna in kleine beetjes de suiker aan toe terwijl je blijft mixen. Stop het eiwit in een spuitzak en spuit je het in spookvormpjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de spookjes 40 minuten in de oven, maar blijf in de gaten houden dat ze niet te bruin worden. Als je de oven echter te vroeg openmaakt, kunnen ze inzakken. Laat ze een kwartiertje afkoelen. Teken met de decoratiestiften een eng gezicht op je spookjes.

Sinaasappelpompoentjes

Sinaasappelpompoentjes

Als je een Halloweenfeestje geef,  kun je je snacks natuurlijk niet in een saai kommetje doen. Veel leuker is het om zelfgemaakte sinaasappelpompoenkommetjes op tafel te zetten. Of gebruik je creatie als waxinelichtjeshouder.

Nodig:
-Sinaasappels
-rode besjes

Snijd de bovenkant van de sinaasappels af. Hol ze uit met een lepel. Het binnenste deel is verder niet nodig dus dat kan lekker worden opgegeten. Snijd met een mesje ogen, een neus en een mond uit de sinaasappels. Het kan handig zijn om eerst het gezicht te tekenen. Doe de besjes (of wat je maar lekker vindt) in je zelfgemaakte kommetjes.

Mummieworstjes

Mummieworstjes

Lang geleden werden in Egypte farao’s gemummificeerd als ze dood gingen. Zo bleef hun lichaam beter bewaard. Deze mummies zijn veel te lekker om lang te bewaren.

Nodig:
-1 pakje bladerdeeg
-1 blikje knakworsten
-1 ei of 50 ml melk
-mosterd

Verwarm de oven voor op 225 graden (heteluchtoven op 210 graden). Snijd het bladerdeeg in reepjes van één centimeter breed. Wikkel dat om de knakworstjes heen en leg de mummies op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het bladerdeeg met melk of losgeklopt ei.  Zet de bakplaat in de oven en bak 15 tot 20 minuten. Laat ze een half uurtje afkoelen. Teken met mosterd ogen op je mummies.

Grafcake

Griezelige grafcake

Deze cake is zo lekker dat zelfs de doden zich omdraaien in hun graf. Het duurt even om te maken, maar dan heb je ook wel een heel goede Halloweentaart.

Nodig voor de cake:
-200 gram suiker
-230 gram boter (en een beetje om in te vetten)
-4 eieren
-200 gram bloem
-1,5 theelepel bakpoeder
-40 gram cacaopoeder
-40 gram suiker
-75 milliliter melk
-210 gram pure chocolade
-110 milliliter slagroom
-mikado-chocoladestokjes

Voor de koekjes:
-150 gram basterdsuiker
-225 gram boter
-1 eidooier
-280 gram bloem
-Decoratiestiften

De koekjes:
Mix de boter en de suiker tot een romig geheel. Vermeng daarna de eidooier erdoor. Als deze is opgenomen kneed je er het bloem doorheen tot je een stevig koekdeeg hebt. Wikkel dit in folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

De cake:
Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven 140 graden). Doe de suiker en 200 gram boter in een kom en mix dit 5 minuten. Voeg één voor één de eieren toe totdat alles goed gemengd is en je een luchtig beslag hebt. Schep het cacaopoeder, de melk en 100 gram in stukjes gehakte chocolade hier doorheen. Vet de ovenschaal in en bak de chocoladecake 70 minuten in de oven.

Terug naar de koekjes:
Als het deeg genoeg heeft gerust mag je er zerken en kruizen uit snijden. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Als de cake klaar is, zet je de oven 20 graden warmer en bak je de koekjes in ongeveer een kwartier gaar.

Terug naar de cake:
Nu de cake klaar is, kun je een topping maken. Breng de slagroom aan de kook. Nét voor het kookt zet je het vuur uit (anders gaat het schiften) en voeg je hier 110 gram in stukjes gehakte chocolade en 30 gram boter aan toe. Roer het even goed door. Bestrijk de cake hiermee.

De opmaak:
Als de koekjes klaar zijn kun je ze versieren met de decoratiestiften en op de cake zetten. Verkruimel eventueel wat koekjes om een hoopje nepzand voor de zerken en kruizen de creëren. Maak een hek om je begraafplaats heen met de chocoladestokjes en je griezelige grafcake is af.

Tip:
De cake kun je natuurlijk ook gewoon met een pak maken. Of nóg makkelijker: gebruik een kant-en-klare cake als basis.

Anderen lazen ook: Video: Zo oefen je vast op je Halloween-make-up.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren