ANP - H&M

H&M gaat als proef kleding verhuren in Zweden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Niet alleen kopen, maar ook huren. Winkelketen H&M gaat iets nieuws proberen. Vanaf eind november kunnen fans van de winkel een aantal vaste kledingstukken tijdelijk in hun kast hangen.

Het huren van kleding is niet overal mogelijk. H&M begint in eerste instantie met een proef alleen in de Zweedse stad Stockholm. De grootste fans - H&M Members - kunnen drie items per week lenen. Ze betalen 350 Zweedse Kroon (ongeveer 32 euro) per kledingstuk. Geen basic trui of broek, maar feestkleding uit luxe collecties van afgelopen jaren en nieuwe items. 

Omgekeerde wereld

Een duurzaam initiatief. Dat klinkt goed. Toch is niet iedereen er enthousiast over. De winkelketen krijgt kritiek omdat H&M juist bekend staat als niet duurzaam vanwege de goedkope kleding en snel wisselende collecties (ofwel fast fashion). Een woordvoerder laat weten dat de Zweedse winkelketen bezig is om de manier waarop mode gemaakt en geconsumeerd wordt te veranderen.

Anderen lazen ook: Van fast fashion naar duurzame kledingkast of Burberry verbrandt bergen kleding.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren