28thstreet

Metrostation in New York omgetoverd tot kunstproject

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Reizen met de metro saai? Niet in New York! Daar toveren namelijk steeds meer jonge kunstenaars saaie muren in metrostations om tot ware kunstwerken. Eén van de laatste transformaties is te zien op het metrostation op 28th Street.

Na een renovatie van zes maanden zijn er nu mozaïeken met bloemen op de muur te zien, ontworpen door kunstenaar Nancy Blum. Blum haar kunst werd gesubsidieerd door het Arts & Design-programma van de Metropolitan Transportation Authority (MTA). Deze instantie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de grootste stad van de Verenigde Staten en moedigt kunst in metrostations van de wereldstad aan.

Zeven bloemen

Het project van Nancy Blum, dat dus in station 28th Street te zien is, heet Roaming Underfoot en bestaat uit zeven bloemen. Die zijn ook te vinden in het naastgelegen Madison Park. Op - hoe kan het ook anders tegenwoordig - social media delen reizigers met #28thstreetsubway allerlei foto's van de ondergrondse kunstwerken. Je wordt er meteen een stuk vrolijker van, toch? 

Anderen lazen ook: Artiest maakt kunst van narigheid.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren