Alcohol Jongeren

Minderjarigen kunnen alcohol laten thuisbezorgen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Alcohol onder de achttien mag niet, maar het gebeurt wel. Via oudere vrienden in een kroeg, een fake ID-kaart of door drank simpelweg online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Vooral die laatste manier blijkt vaak te werken. Wordt er dan geen leeftijd gecontroleerd? Bijna niet, zo ontdekte RTL Nieuws. Zij lieten twee minderjarigen zes keer drank bestellen. Vijf keer kreeg een veertienjarige actrice de flessen alcohol bezorgd, zonder dat naar haar leeftijd werd gevraagd. De bezorging werd gedaan door verschillende bedrijven.

Even checken

Het lukte niet elke keer. Een bestelling van boodschappen - met alcohol - door een zeventienjarige bij Albert Heijn, werd daarentegen niet zomaar meegegeven. Toen bleek dat ze minderjarig was, zei de bezorger dat een volwassene de boodschappen in ontvangst moest nemen.

Een oplossing

Het lukt het ministerie van Volksgezondheid al jaren niet het toezicht op online drankverkoop te verbeteren. Twee jaar geleden vond de staatssecretaris al dat er iets moet veranderen. Volgens RTL Nieuws is het ministerie nog steeds met de verkenning bezig. Een oplossing wordt pas eind volgend jaar verwacht.

Anderen lazen ook: Recordpoging met bierkratten mislukt of: Wel of geen alcohol als je jonger bent dan 18? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren