Agenda

Papieren schoolagenda nog steeds populair

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Je kunt er in schrijven, tekenen, krabbelen en plakken. Je ziet in één oogopslag wat er in een week gaat gebeuren, je kunt erdoorheen bladeren en tegen de zomervakantie heb je een dagboek van het afgelopen jaar. Geen wonder dat de papieren agenda nog steeds populair is!

De NOS ging op onderzoek uit en ontdekte dat de elektronische agenda op je telefoon of laptop, de papieren agenda niet heeft verdreven. De verkoop zou in het algemeen iets teruglopen, maar internetwinkel bol.com laat weten dat de verkoop van papieren agenda's in vergelijking met vorig jaar juist met ruim 20 procent is gestegen. Het zou om tienduizenden exemplaren gaan.

Huismerk

Veel bekende merkagenda's zijn volgens verslaggever Jeroen Schutijser wel verdwenen. De KNVB-voetbalagenda bijvoorbeeld, of die van magazine Kijk en Fokke & Sukke. Dat waren relatief dure agenda's van 15 of 17 euro. In plaats daarvan worden nu goedkopere huismerk-agenda's gekocht, zoals die van de Hema of Bruna. Ook weekplanners, die je zelf kunt versieren en opmaken, zijn populair.

Papier

Schutijser citeert Evelijn Leemreis die al 30 jaar agenda's ontwerpt: 'Er zijn beslist heel veel scholieren die alleen een digitale agenda gebruiken, maar veel kinderen vinden het gewoon fijn om dingen op te schrijven of om een overzicht te hebben van een week. Dat is op papier toch anders.' Bovendien is volgens haar bewezen dat dingen die je opschrijft makkelijker blijven hangen.

Anderen lazen ook: Een ode aan jawel, de Post-it!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten