Pizza

Pizza of kapsalon in de pauze

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Pizza, hamburgers, shoarma en patat. Scholieren zouden steeds vaker eten op school laten bezorgen. Op een aantal scholen mag dat nu niet meer. 

Leerlingen die geen zin hebben in boterhammen van thuis of het eten uit de kantine, laten steeds vaker een maaltijdbezorger naar school komen. 

Volgens het AD - dat met scholen in de regio Eindhoven sprak - heeft een aantal scholen daarom maatregelen genomen. In hun schoolreglement staat nu dat eten bestellen via websites niet mag. 

Puinhoop

Een conciërge van het Frits Philips Lyceum vertelt de krant: 'We hebben hier zeventienhonderd leerlingen en als die allemaal pizza en shoarma gaan bestellen, wordt het één grote puinhoop. Daarom hebben we een verbod opgenomen in het schoolreglement.'

Een aantal andere scholen in de regio zien het laten bezorgen van eten nog niet als probleem. Ze laten leerlingen weten dat het niet de bedoeling is, maar verbieden het niet. 

Wat vinden jullie?

Henry (17) uit Goeree-Overflakkee: 'We maken er wel eens grappen over, maar we bestellen nooit iets. Het gebeurt ook niet bij mij op school. Ik vind het ook stom om te doen, want we zitten vlakbij de Jumbo en dan verdom je het om zelf te lopen? De andere vestiging van onze school ligt buiten de bebouwde kom, daar schijnt het wel eens te gebeuren.'

Jaro (14) uit Nijmegen: 'Ik doe het zelf niet en ik heb het nog nooit gezien bij mij op school. We hebben bij ons in de kantine trouwens ook lekkere pizza.'

Wanja (17) uit Bussum: 'In mijn vriendengroep op school gebeurt het niet. Ik zie het anderen ook nooit doen.'

Anderen lazen ook: Dit gaan we eten en drinken in 2020.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren